ZF Transilvania

CJ Arad pregăteşte o investiţie de 40 mil. euro într-un spital pentru copii

CJ Arad pregăteşte o investiţie de 40 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

17.10.2017, 17:09 392

Consiliul Judeţean Arad a anunţat o investiţie de peste 40 mil. euro, finanţată de Compania Naţională de Investiţii, în construirea unui spital care va include toate specializările pentru copii, inclusiv cele de matern. În şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Judeţean, bugetul de venituri-cheltuieli al judeţului va fi rectificat pentru demararea documentaţiei tehnice, potrivit unui comunicat al CJ Arad.

’’Noul spital va avea secţii de obstetrică-ginecologie şi neonatologie, chirurgie infantilă, pediatrie şi se va construi în curtea Spitalului Judeţean, valoarea estimată a investiţiei fiind de 40,2 milioane de euro. Am discutat în şedinţa operativă despre alocarea fondurilor necesare iniţierii documentaţiei tehnice pentru realizarea investiţiei, iar medicii ne-au relatat nevoile din acest domeniu sensibil’’, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Investiţia anunţată nu este însă singura de mare amploare pregătită de Consiliul Judeţean Arad. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, încă două proiecte ale CJ Arad au fost aprobate spre finanţare, ceea ce însemnă încă două spitale noi în judeţ: unul de Psihiatrie, la Căpâlnaş, şi unul de Oncologie, în municipiu. De asemenea, prin Programul Operaţional Regional se vor face investiţii în secţiile Boli Infecţioase şi în refacerea secţiei de Cardiologie.

     

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO