ZF Transilvania

Clujenii de la KL Software au făcut o aplicaţie smartphone de comparare a tarifelor pentru poliţele de asigurare RCA

Autor: Laurentiu Cotu

22.10.2012, 14:10 549

Furnizorul de soluţii software pentru mediul de business KL Software din Cluj-Napoca a dezvoltat o aplicaţie smartphone pentru compararea tarifelor poliţelor de asigurare RCA. Clujenii spun că 24Broker Mobile este o aplicaţie care ajută utilizatorii să găsească cea mai avantajoasă ofertă de asigurare RCA direct de pe telefonul mobil.

“Prin parteneriatul pe care îl avem cu societăţi de asigurare precum Asirom, Alianz, Astra, Carpatica, City Insurance, Euroins, Generali Groupama, Omniasig sau Uniqa, aplicaţia 24Broker Mobile furnizează o listă comparativă de preţuri pentru asigurări RCA” spune Erik Barna, cofondatorul companiei KL Software.

Reprezentanţii companiei au mai  spus că pe aplicaţia 24Broker Mobile sunt prezenţi brokeri precum Transilvania Broker, Safety Broker, Campion Broker, Asicons Broker, sau Pintilie Broker de Asigurare.

Totodată, aplicaţia 24Broker Mobile permite utilizatorului să verifice dacă autoturismul său sau al altui participant în trafic are încheiată poliţa RCA, doar prin introducerea numărului de înmatriculare al maşinii. De asemenea aplicaţia pune la dispoziţie informaţii cu privire la paşii care trebuie urmaţi în caz de accident sau daună, precum şi numere de contact ale centrelor de daună la societăţile de asigurare.

KL Software are în curs de dezvoltare şi o versiune “Professional” dedicată agenţilor de asigurare şi intermediarilor în asigurări, iar pentru perioada următoare clujenii pregătesc şi o versiune a aplicaţiei 24Broker Mobile pentru telefoanele cu sisteme de operare iOS (pentru iPhone).

‘’Avem în vedere şi dezvoltarea unor funcţionalităţi care să permită emiterea şi plata poliţelor direct de pe telefonul mobil, într-o primă fază, a poliţelor de călătorie, urmând ca pe parcurs aplicaţia să fie extinsă şi pentru alte tipuri de poliţe”, a spus Barna.

Compania KL Software şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 600.000 de euro, nivel dublu faţă de anul trecut. În 2011, cifra de afaceri a grupului de firme KL Software a ajuns la circa 250.000 de euro. Din cadrul grupului, alături de KL Software face parte şi compania Mobile Technologies, înfiinţată anul trecut şi specilizată pe dezvoltarea soluţiilor pentru dispozitive mobile, în special smartphone-uri şi tablete.

Compania dezvoltă aplicaţii software în special pentru mediul de business, oferind totdată servicii de consultanţă, suport tehnic şi service pentru produsele proprii. KL Software oferă soluţii de e-commerce, e-business, e-marketing, principala aplicaţie dezvoltată de companie fiind soluţia de management pentru societăţile de brokeri de asigurări, 24Broker.ro. Aplicaţia este folosită de 60 de brokeri de asigurare, care gestionează peste 18.000 de agenţi activi.

KL Software a fost înfiinţată în anul 2004, printr-o facilitate acordată de statul român tinerilor întreprinzători (taxe mai mici pentru înfiinţarea de SRL-uri), iar din anul 2008 fondatorul companiei, Erik Barna, s-a asociat cu Emil Stetco. Compania intenţionează să ajungă la 30 de angajaţi până la finalul acestui an. KL Software a încheiat un parteneriat cu Google, devenind Google authorized reseller pentru soluţii Google Apps for Business.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO