ZF Transilvania

Consiliul Judeţean Alba a accesat un proiect european de 56 mil. euro pentru construirea unei secţii de oncologie în cadrul spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia

Consiliul Judeţean Alba a accesat un proiect european de...

Autor: Laurentiu Cotu

22.03.2023, 18:14 60

Consiliul Judeţean Alba a accesat un proiect european de 277 mil. lei (56 mil. euro), TVA inclus, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construirea unei secţii de oncologie în cadrul spitalului judeţean de urgenţă din Alba Iulia. Pe lângă construcţia propriu-zisă, sunt finanţate şi echipamentele şi aparaturile medicale necesare desfăşurării actului medical. Astfel, în cadrul noii secţii de oncologie vor funcţiona şi compartimentele de radioterapie şi cardiologie intervenţională.

’’Patologia oncologică, dar şi cea a afecţiunilor cardiovasculare, reprezintă fenomene în creştere la nivel mondial, resimţite şi pe plan local, în judeţul nostru. Având în vedere faptul că la nivelul SJU Alba Iulia se concentrează cazurile de oncologie medicală din întreg judeţul şi chiar din afara sa, iar secţia de cardiologie a spitalului este unica secţie de specialitate cu regim de gardă continuă pe raza judeţului Alba, a apărut ca necesară şi oportună construirea acestei secţii’’, a declarat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, într-un comunicat de presă.

În noua secţie a SJU Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 6.634 mp, ce va fi interconectată cu celelalte compartimente medicale, pacienţii care necesită tratament, îngrijire şi investigaţii medicale în sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi în regim de spitalizare continuă şi 31 de locuri de spitalizare de zi. Secţia de radioterapie, cu 25 de paturi, va oferi servicii necesare tratamentului impus de afecţiunile specifice patologiei oncologice, compartimentul hematologie va pune la dispoziţie 10 paturi, iar în secţia de îngrijiri paliative pot fi internaţi 25 de pacienţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO