ZF Transilvania

Furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA România a investit peste 100.000 de euro în amenajarea unui nou sediu la Sibiu

Furnizorului de servicii şi soluţii software NTT DATA...

Autor: Laurentiu Cotu

29.11.2017, 17:30 1833

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a investit peste 100.000 de euro în amenajarea celui de-al treilea sediu de la Sibiu, cu o suprafaţă de 1.300 mp, repartizată pe trei etaje. Amenajările interioare la standardele companiei au durat aproximativ 2 luni, locaţia fiind pregătită pentru 128 de spaţii individuale de lucru, zonă de relaxare şi săli pentru întâlniri. În prezent, peste 50 de oameni lucrează deja în noua locaţie.

Filiala Sibiu, înfiinţată în anul 2006, reprezintă cea mai mare sucursală a companiei NTT DATA România, cu un număr de 200 de oameni, care îşi desfăşoară activitatea în 3 sedii. În prezent, membrii echipei NTT DATA România din Sibiu sunt implicaţi în proiecte IT complexe de dezvoltare software, testare şi suport.

’’Investiţia la Sibiu în spaţii de birouri suplimentare confirmă tendinţa permanentă de creştere a filialei din ultimii ani şi ne va permite o creştere şi în următorii doi ani. (...) Paleta noastră de servicii şi modelul de business s-au extins în ultimii ani, de la clasicele proiecte de dezvoltare în regim nearshore, la proiecte în zona Embedded sau Application Management Services, atât pentru piaţa internaţională, cât şi pentru piaţa naţională. Pentru 2018 preconizăm o creştere a numărului de angajaţi de la 200 la 250’’, a declarat Cantemir Mihu, Site Manager Sibiu.

Compania NTT DATA România a avut în primele zece luni din acest an o cifră de afaceri de 43,3 mil. euro, mai mult cu aproximativ 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Prognoza de venituri a companiei NTT DATA România pentru anul fiscal curent (01.04.2017-31.03.2018) este de peste 57 mil. euro, în creştere cu aproximativ 42% faţă de anul fiscal anterior.

’’Rezultatele financiare ale companiei pentru anul precedent vin pe fondul unui trend ascendent pentru NTT DATA România. Anul 2017 a fost un an al schimbărilor şi al muncii susţinute, rezultatele vorbind de la sine, arătând totodată că efortul nostru a evoluat, în continuare, în direcţii pozitive’’, a spus Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Echipa NTT DATA România a depăşit în luna octombrie pragul de 1.500 de angajaţi şi colaboratori, iar până la finalul acestui an compania îşi propune să ajungă la 1.600 de oameni. NTT DATA România, fosta EBS România, este parte a concernului japonez NTT DATA. Concernul furnizează diverse servicii, de la consultanţă şi dezvoltare de sisteme, la outsourcing. Înfiinţată în 1988, NTT DATA, are sediul la Tokyo şi operaţiuni de afaceri în peste 50 de ţări.

laurenţiu.cotu@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO