ZF Transilvania

Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din Transilvania au achiziţionat 12 autospeciale cu 1,8 mil. euro

Inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă...

Autor: Laurentiu Cotu

12.03.2014, 17:18 128

Inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din zona de Nord-Vest a Transilvaniei au achiziţionat 6 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi 6 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, în valoare totală de aproape 8 mil. lei (circa 1,8 mil. euro). Investiţia a fost susţinută din fonduri europene, iar echipamentele achiziţionate au fost distribuite celor 6 inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă din Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

’’Urmează ca în etapa următoare a proiectului să mai achiziţionăm încă şase autospeciale pentru lucru la înălţime şi câte o autoscară pentru fiecare judeţ. Aceste echipamente vor contribui la îmbunătăţirea nivelului tehnic a serviciilor publice judeţene de urgenţă”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în cadrul conferinţei interjudeţeană organizată cu ocazia finalizării proiectului ’’Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord-Etapa a II-a”.

Printre proiectele de viitor care vor putea contribui la îmbunătăţirea bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă se află şi înfiinţarea unui poligon de antrenament regional, reabilitarea unor clădiri în care vor fi depozitate echipamentele în cazul intervenţiilor de urgenţă sau punerea în funcţiune a heliportului, potrivit CJ Cluj. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO