ZF Transilvania

Investiţie de 10 mil. euro într-un centru medical de cercetare la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2011, 17:23 345

Spitalul Clinic Judeţean deUrgenţă Cluj, unitate aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii,derulează o investiţie de circa 48,4 mil. lei (10 mil. euro),susţinută din fonduri europene, în vederea realizării unui centrude cercetare în Cluj-Napoca.

Din totalul investiţiei, 39 mil.lei (circa 9,3 mil. euro) reprezintă suma nerambursabilă, 25 mil.lei (peste 6,2 mil. euro) fiind banii destinaţi aparaturii cu careva fi dotat centrul. Construcţia va fi realizată în incintaClinicii de Neurologie din Cluj-Napoca, iar termenul de finalizareeste prevăzut pentru anul viitor. În viitorul centrul de cercetarese va studia în special sistemul nervos central, inclusiv studiulafecţiunii Alzheimer. Iniţiatorul proiectului este prefectulClujului Florin Stamatian, care este şi şeful Clinicii deginecologie I din Cluj-Napoca.

Proiectul ''Centrul de studiiavansate, fundamentale şi clinico-imagistice, pentru corelarea petermen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusulneuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă(IMOGEN)" a fost depus în anul 2009 în cadrul apelului de proiectePOS CCE 2.2.1 - Programul Operaţional Sectorial "CreştereaCompetitivităţii Economice" 2007-2013, Axa prioritară II -Competitivitate prin Cercetare-Dezvoltare şi Inovare (CDI),Domeniul Major de Intervenţie 2.

''Obiectivul principal alproiectului este realizarea unei investiţii în infrastructuraspitalului, pentru crearea premizelor necesare dezvoltării unoractivităţi noi de cercetare în domeniul aplicaţiilor multipleinterdisciplinare ale imagisticii medicale şi medicinei genomice.Proiectul are în vedere racordarea Spitalului Clinic Judeţean deUrgenţă Cluj la reţeaua europeană de profil'', au spusreprezentanţii SCJUC (Spitalul Clinic Judeţean de UrgenţăCluj).

Autoritate Contractantă esteAutoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, în calitate deOrganism Intermediar, în numele Ministerul Economiei, Comerţului şiMediului de Afaceri, în calitate de Autoritate deManagement.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO