ZF Transilvania

Investiţie de 19,5 mil. lei pentru construirea unei pârtii de schi la Unirea, lângă Bistriţa

Investiţie de 19,5 mil. lei pentru construirea unei...

Autor: Laurentiu Cotu

09.09.2015, 17:51 626

Primăria Bistriţa a demarat o investiţie de 19,5 mil. lei (4,4 mil. euro) pentru realizarea unei pârtii de schi în Unirea, localitate componentă a municipiului Bistriţa. Investiţia presupune amenajarea pârtiei de schi pe o suprafaţă de teren de 70.500 mp, montarea unui teleferic monocablu, o instalaţie pentru producerea zăpezii artificiale, alimentarea cu energie electrică, dar şi realizarea unui drum de acces şi a unei parcări. 

’’Discutăm de un proiect de aproximativ patru milioane de euro, care deschide, practic, zona Wonderland, unde avem prevăzute mai multe obiective. În 12 luni trebuie să se realizeze obiectivul contractat, iar asta înseamnă că în iarna anului viitor vom schia în această zonă”, a declarat Ovidiu Teodor Creţu, primarul municipiului Bistriţa. Lucrările de execuţie pentru pârtia din Unirea vor fi realizate de compania Kranz Eurocenter din Piteşti, cu afaceri de peste 83 mil. lei (18,7 mil. euro) şi un număr mediu de 131 de angajaţi în 2014, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO