Investiţie de 25,5 mil. lei pentru realizarea unui parc industrial în Bistriţa

24 sep 2015 Autor: Laurentiu Cotu

Primăria Bistriţa a finalizat o investiţie de 25,5 mil. lei (5,7 mil. euro) în construcţia unui parc industrial pe o suprafaţă totală de 30 de hectare în extravilanul municipiului Bistriţa, în imediata apropiere a DN 17, direcţia Bistriţa-Cluj-Napoca. Lucrările de execuţie au fost realizate de Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj, membră a grupului austriac Strabag, în asociere cu compania Serbis din Bistriţa, controlată de Liviu Mihail Naghiu.

’’Investiţia a presupus crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor, de revigorare şi dezvoltare a economiei locale şi regionale, creşterea nivelului de trai, atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul Bistriţa. Proiectul a fost implementat într-o perioadă de 32 de luni’’, au declarat reprezentanţii primăriei Bistriţa.

Proiectul ‘’Parc Industrial Bistriţa Sud” a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 4 - ‘’Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local’’, Domeniul de intervenţie 4.1 - ‘’Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală’’, valoarea totală a proiectului fiind de peste 35 mil. lei (aproximativ 8 mil. euro).

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2015

 
Cuvinte cheie:
bistrita
, investitie
, parc
, realizare
, cluj napoca
, lucrari
, primarie
, apropiere
, constructie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide