ZF Transilvania

Investiţie de 3,6 mil. euro pentru realizarea la Oradea a unui incubator de afaceri destinat industriei creative

Investiţie de 3,6 mil. euro pentru realizarea la Oradea...

Autor: Laurentiu Cotu

03.05.2018, 16:33 277

Primăria Oradea a demarat un proiect de 3,6 mil. euro, finanţat în proporţie de 50% din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 iar 50% prin contribuţia oraşului, pentru realizarea unui incubator de afaceri destinat industriei creative. Incubatorul de afaceri va fi realizat în incinta clădirii fostului Spital nr. 5, iar durata efectivă a lucrărilor va fi de 20 de luni.

Proiectul presupune reabilitarea întregului imobil şi amenajarea a şase ateliere la subsolul clădirii: două de prototipare, un atelier de prelucrare metal, un atelier de vopsitorie, un birou de arhitectură şi unul de design. 17 birouri pentru viitorii rezidenţi vor fi amenajate la parterul clădirii, iar la etajul I va fi o zonă deschisă pentru 30 de spaţii de lucru. De asemenea, vor exista săli de şedinţe, săli de conferinţe, dar şi o sală multifuncţională.

’’Noi dorim să creăm condiţii pentru ca antreprenorii care doresc să dezvolte o afacere în această zonă a industriilor creative să poată fi sprijiniţi, iar persoanele cu idei, în special tinerii, să poată să le pună în practică, să poată să le dea o valoare economică atât pentru ei, cât şi pentru oraşul nostru. După 6 luni de zile, rezidenţii vor trebui să aibă un angajat nou, cel puţin, pentru că interesul nostru este să şi creăm locuri de muncă", a spus Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

Când partea de reabilitare va fi gata, se vor încheia contracte de rezidenţă de până la 3 ani între cei care vor dori un spaţiu în acest incubator de afaceri şi administratorul acestui spaţiu, care a fost desemnat Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), aflată în subordinea primăriei Oradea.

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO