ZF Transilvania

Investiţie de 46 mil. euro pentru retehnologizarea sistemului de termoficare din Timişoara

Investiţie de 46 mil. euro pentru retehnologizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

03.06.2014, 17:01 363

Primăria Timişoara a finalizat implementarea unui proiect european de peste 205 mil. lei (aproximativ 46 mil.euro), fără TVA, ce a presupus retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din municipiu. Prin finalizarea lucrărilor din cadrul acestui proiect s-a obţinut scăderea concentraţiilor emisiilor de dioxid de sulf şi oxizi de azot, care depăşesc limitele maxime admise în municipiu şi îmbunătăţirea eficienţei energetică a sistemului de încălzire, se arată într-un comunicat al primăriei Timişoara.

Astfel, în cadrul proiectului cu finanţare europeană, a fost realizată retehnologizarea a două cazane de apă fierbinte, instalarea unor arzătoare de gaze naturale, reparaţia capitală a părţii sub presiune, înlocuirea automatizării cazanului, realizarea unei instalaţii on-line de monitorizare a noxelor, lucrările fiind executate de compania Energomontaj. Totodată, compania Scromenergo a realizat retehnologizarea altor trei cazane cu abur, iar firma Andritz AG s-a ocupat de montarea unei noi instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere. Compania Romelectro a executat lucrări de modernizare pentru opt pompe de transport a energiei. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa prioritară 3, Sector termoficare. Societatea de termoficare Colterm se află în subordinea Consiliului Local Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO