ZF Transilvania

Piaţa Unirii din Oradea se modernizează cu 5 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

11.07.2012, 16:44 267

Primăria Oradea derulează un proiect european în valoare de circa 5 mil. euro pentru modernizarea pieţei Unirii, situată în zona centrală a municipiului. Până în prezent, s-au executat lucrări pe partea de utilităţi, iar în perioadă următoare se va organiza licitaţia pentru achiziţia lucrărilor de reabilitare.

’’În ceea ce priveşte reabilitarea pieţei Unirii, investiţie de aproximativ 5 milioane de euro, primăria Oradea a transmis spre publicare documentele pentru achiziţia de lucrări. Astfel, începând din această toamnă, vom avea un constructor care va lucra în piaţa Unirii timp de 12 luni”, a spus Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Reprezentanţii municipalităţii spun că în prezent se lucrează şi la revizuirea proiectului tehnic de reabilitare a străzii Vasile Alecsandri şi transformarea ei în zonă pietonală. În cadrul programului de modernizarea a pieţei Unirii Cea se vor reabilita şi clădirile emblematice ale oraşului. Astfel, în palatul Vulturul Negru se vor derula lucrări de reabilitare a reţelelor de utilităţii şi a pardoselii, după care se va trece la renovarea faţadelor.

Proiectul ’’Reabilitare, modernizare şi refacere scuaruri în piaţa Unirii’’ a primit finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. În cadrul acestui proiect se va reabilita integral îmbrăcămintea rutieră şi a suprafeţelor pietonale şi va fi înlocuit mobilierului urban.

laurenţiu.cotu@zf.ro     

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO