ZF Transilvania

Posete de lux fabricate la Orastie

08.06.2004, 00:00 1270



Societatea italiana Nuove Orizontti, produce lunar, la Orastie, peste 10.000 de posete din piele marca Nouve Diva, destinate pietelor SUA, Rusiei, Europei de Vest si Australiei. Pentru acest an, italienii preconizeaza o crestere a vanzarilor cu circa 50%. Numai anul trecut la Orastie au fost fabricate aproximativ 122.000 de posete marca Nuove Diva, valoarea acestora depasind 22 de miliarde de lei. Fabrica apartine societatii italiene Nuove Orizontti care a investit de curand circa doua milioane de euro pentru construirea unei hale noi in care a transferat cei 200 de angajati ai societatii. Noua hala are o suprafata de 2.600 de metri patrati si este dotata cu tehnologie de ultima ora pentru industria pielariei.



Productia, in sistem lohn, este destinata societatii CB Pellatterie, din Italia, care le comercializeaza in SUA, Rusia, Australia si tarile Europei de Vest. Pentru acest an, italienii preconizeaza o crestere a cererii de minimum 50%. De aceea, la inceputul lunii iunie, in noua fabrica, italienii intentioneaza sa mai angajeze inca 100 de persoane, urmand ca pana in 2005 numarul angajatilor sa ajunga la 500. "Investitia in fabrica de la Orastie este un semn clar ca oamenii de afaceri italieni doresc sa ramana aici pe o perioada indelungata de timp. Intentia acestora este de a mentine fabrica in functiune minimum 25 de ani", afirma directorul general al societatii Simona Stefanie.



Intr-un clasament mondial al celor mai cunoscute creatii de gen aceasta marca, posetele



Nuove Diva, se afla printre primele 15 nume, alaturi de Armani, Versace sau Dolce & Gabana. Pentru confectionarea lor se foloseste pielea de bovine, porcine, existand insa si modele din categoria produselor de lux confectionate din piele de capra. "Posetele fabricate de noi vizeaza doua segmente de cumparatori. In proportie de 70-80%, produsele sunt destinate clasei de mijloc din Occident, diferenta fiind reprezentata de posetele de lux, care se adreseaza celor cu stare materiala foarte buna. Pretul unei posete de lux este de 10-15 ori mai mare decat al unei posete destinate clasei de mijloc. Lunar sunt fabricate aici circa 2.000 de posete de lux. Pentru fiecare anotimp societatea italiana creeaza un set de modele de lux care sunt expuse la marile prezentari de moda din lume. Cea mai recenta astfel de manifestare la care au fost prezente posetele fabricate la Orastie a avut loc la Milano. Firma italiana a prezentat acolo peste 100 de modele de posete. Sistemul e simplu. La aceste parade, cei interesati sa le achizitioneze pentru a le comercializa fac comenzile pentru fiecare model in parte. Aceste comenzi revin fabricilor cu care casele de moda colaboreaza. Daca suntem in situatia de a nu avea comenzi o perioada producem pe stoc modelele care au avut cea mai mare cerere. In acest fel nu exista intreruperi in procesul de productie", afirma Simona Stefanie.



Anul trecut, am avut o prima incercare de promovare a posetelor Nove Diva pe piata interna. Pentru ca pretul ridicat al acestora impunea o piata unde sa existe persoane cu o situatie materiala peste medie ne-am orientat spre orasele din vestul tarii (Timisoara , Arad) si spre Bucuresti. Chiar daca nu am vandut atat cat sa merite sa mentinem produsele in magazine, am considerat ca primul pas a fost un succes. In primul rand lansarea pe piata nu a fost sustinuta de o campanie publicitara ceea ce a fost un minus pentru politica de marketing a firmei, dar si un plus daca ne raportam la numarul de posete vandute fara aceasta sustinere. Intentionam sa repetam acesta figura si in acest an, dar de data aceasta vom aloca si un buget pentru campania publicitara. Probabil ca, spre sfarsitul anului vom deschide magazine proprii in cateva orase mari din tara unde vom expune posete si accesorii din piele pentru femei", precizeaza Simona Stefanie.
transilvania@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO