ZF Transilvania

Preţul apartamentelor din Cluj a crescut cu până la 2% în ultima lună

Autor: Laurentiu Cotu

05.09.2011, 13:23 245

Preţul apartamentelor noi scoase la vânzare în Cluj-Napoca a crescut cu 1,2% în luna august faţă de luna anterioară, până la 927 euro mp. Totodată, preţul mediu cerut pentru apartamentele construite înainte de 1989, a înregistrat o creştere uşoară de 0,7% în august în comparaţie cu luna anterioară, urcând de la 974 euro mp, la 981 euro mp. În Cluj, creşterea preţurilor a fost resimţită mai ales pe segmentul apartamentelor noi, potrivit portalului imobiliare.ro.


Raportat la nivelul înregistrat anul trecut, preţul mediu pentru apartamentele scoase în prezent la vânzare în Cluj-Napoca este în scădere. Conform portalului imobiliare.ro, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj ajunge la 962 euro mp util, cu 6,9% mai puţin decât valoarea înregistrată în urmă cu 12 luni.
Preţurile solicitate în prezent pentru apartamentele construite înainte de 1989 sunt cu până la 7% mai mici în comparaţie cu luna august 2010, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul unităţilor cu patru camere. După o depreciere importantă în luna iulie, indicele imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a înregistrat o creştere de 2% în luna august.


Indicele imobiliare.ro reprezintă preţul exprimat în euro pe metru pătrat de suprafaţă utilă al apartamentelor de vânzare situate în blocuri de apartamente, cu destinaţie rezidenţială, pe baza anunţurilor publicate pe site de către agenţiile imobiliare şi proprietari. Indicele este calculat zilnic în baza ofertelor introduse în ultimele 7 zile faţă de ziua de raportare, la nivel naţional şi ia în calcul, în medie, 22.000 de oferte publicate lunar în 41 de judeţe.


Indicele imobiliare.ro este disponibil pentru oraşele Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti. Portalul Afacerilor Imobiliare este proprietatea companiei RealMedia Network din Timişoara. Lansat în iunie 2000, imobiliare.ro are peste 21.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO