ZF Transilvania

Primăria Bacău investeşte 11 mil. euro în reabilitarea infrastructurii urbane

Primăria Bacău investeşte 11 mil. euro în...

Autor: Laurentiu Cotu

28.11.2012, 17:16 134

Primăria Bacău va demara un program investiţional în valoare totală de circa 11 mil. euro, susţinut în principal din fonduri europene, ce prevede reabilitarea infrastructurii în zona centrală a municipiului. Perioada de implementare a programului este de 19 luni. Contractele de finanţare pentru aceste investiţii au fost semnate deja de muncipalitatea Bacău şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Unul dintre proiecte prevede reabilitarea şi modernizarea a peste 3,8 km de străzi (carosabil, trotuare, locuri de parcare), alveole pentru staţii de autobuz, dar şi pistă pentru biciclişti. Totodată, acest proiect prevede schimbarea conductei de apă potabilă şi reabilitarea celei de canalizare, montarea a 91 de stâlpi de iluminat stradal şi a 290 de corpuri de iluminat economice.

Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea a peste 3 km de străzi (carosabil, trotuare, locuri de parcare), precum şi refacerea a aproape 2 km din reţeaua de alimentare cu apă potabilă, montarea a 275 de stâlpi şi 259 de corpuri de iluminat economice.
 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO