ZF Transilvania

Proiect european de 400 mil. euro pentru extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare în judeţul Maramureş

Proiect european de 400 mil. euro pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

06.02.2023, 16:12 148

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Maramureş, în parteneriat cu societatea Vital, operatorul regional de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Maramureş şi Consiliul Judeţean Maramureş au accesat un proiect european de peste 400 milioane de euro, din care aproape 70% este finanţarea din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), pentru extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare în judeţ.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş cuprinde investiţii locale în alimentarea cu apă în 29 de unităţi administrativ-teritoriale şi canalizare menajeră din 18 UAT-uri. La acestea se adaugă investiţiile regionale în alimentare cu apă, respectiv canalizare menajeră, gestionate de către Consiliul Judeţean Maramureş.

’’Este o finanţare record pentru judeţul Maramureş, vorbim de peste 400 milioane de euro, bani care vor intra în judeţul Maramureş pentru bunăstarea şi confortul cetăţenilor. În cadrul acestui proiect etapizat, pe lângă extinderea reţelelor de alimentare, vor fi realizate magistrale importante de apă care vor deservi mai multe unităţi administrativ-teritoriale, şi astfel rezolvăm problema apei potabile în judeţ. Acesta este un pas important în dezvoltarea judeţului Maramureş, a municipiului Baia Mare şi sunt convins că acest parteneriat va continua cu alte proiecte strategice pentru judeţul nostru”, a spus Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, într-un comunicat de presă.

Prin acest proiect, reţeaua de distribuţie a apei va fi extinsă pe încă 301 de kilometri, se va construi o nouă staţie de tratare a apei, 41 de staţii de pompare a apei şi 26 de noi staţii de clorinare/reclorinare a apei. Vor fi extinse reţelele de canalizare pe alţi 189 de kilometri, vor fi realizate 3 staţii noi de epurare, 84 de noi staţii de pompare a apei uzate, iar conducta de refulare va fi reabilitată pe 802 kilometri.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO