ZF Transilvania

Proiect european de 500.000 de lei pentru înfinţarea unui centru de informare şi promovare turistică la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

21.05.2012, 16:58 308

Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un proiect european în valoare totală de 524.000 de lei (circa 120.000 de euro), pentru înfinţarea unui centru naţional de informare şi promovare turistică în minicipiul Cluj-Napoca.

Proiectul ''Centru naţional de informare şi promovare turistică Cluj", este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 5 -''Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul de intervenţie 5.3 - ''Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică".

Proiectul prevede realizarea centrului naţional de informare şi promovare turistică Cluj într-un spaţiu de 108 mp, situat în clădirea muzeului etnografic al Transilvaniei, modernizat şi dotat cu instalaţii electrice, termice şi sanitare. Beneficiarii proiectului sunt turiştii români şi străini, tour-operatorii, oamenii de afaceri, dar şi persoanele care doresc tratament balnear şi de recuperare.

''În perioada următoare vor demara lucrările de construire a centrului de informare turistică, care se vor derula pe o perioada de 12 luni. Pe lângă oportunităţile legate de promovarea turismului şi creşterea numărului de persoane care vizitează judeţul Cluj, această investiţie va crea 8 noi locuri de muncă", a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO