ZF Transilvania

Proiect european de 650.000 de euro pentru extinderea unei şcoli din Sibiu

Proiect european de 650.000 de euro pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

23.09.2014, 18:03 126

Primăria Sibiu a câştigat un proiect european de aproape 3 mil. lei (650.000 de euro) pentru lucrări de extindere a clădirii de pe strada Lungă, unde funcţionează şcoala cu clasele I-VIII. Pentru construcţia noului corp de clădire, primăria Sibiu a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formarea profesională continuă. În prezent şcoala dispune de 12 săli de clasă, iar în urma acestor lucrări capacitatea s-ar dubla, realizându-se încă opt săli de clasă şi patru laboratoare.

Lucrările de extindere a acesti clădiri au început în luna iulie 2010 şi trebuiau finanţate de la bugetul de stat. Valoarea contractului încheiat atunci pentru extinderea unui corp al clădirii a fost de aproape 2,5 mil. lei, constructorul desemnat fiind compania Balor Cons. Lucrările s-au oprit în acelaşi an din cauza lipsei de finanţare, fiind executate până atunci doar lucrări la instalaţiile termice, de gaz şi parţial la instalaţiile electrice din corpul existent. Proiectul va continua cu construcţia efectivă a noului corp, amenajarea reţelelor de utilităţi şi montarea centralei termice.

laurenţiu.cotu@zf.ro      

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO