ZF Transilvania

Proiect european de peste 10 mil. lei pentru extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate a spitalului de urgenţă din Zalău

Proiect european de peste 10 mil. lei pentru extinderea...

Autor: Laurentiu Cotu

25.01.2023, 18:30 72

Consiliul Judeţean Sălaj a accesat un proiect european de peste 10  mil. lei (2 mil. euro), prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate din cadrul spitalului judeţean de urgenţă din Zalău, aflat în administrarea CJ Sălaj.

"Am început anul cu o veste foarte bună - proiectul ce vizează extinderea şi modernizarea ambulatoriului de specialitate al SJU Zalău a fost aprobat pentru finanţare în cadrul <Investiţiei specifice – Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, din PNRR. (...) Putem recupera sumele investite în această direcţie din bugetul propriu al judeţului şi, astfel, să le folosim pentru alte proiecte importante. Vom continua această abordare prin care demarăm investiţii din fonduri proprii şi recuperăm cheltuielile după lansarea ghidurilor şi semnarea contractelor de finanţare europeană’’, a spusDinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele CJ Sălaj, într-un comunicat de presă.

Lucrările la ambulatoriul spitalului judeţean au demarat în primăvara anului trecut, din fondurile proprii ale CJ Sălaj. Proiectul prevede construcţia a două noi etaje pe corpul de clădire ce găzduieşte serviciul de medicină legală. La primul nivel vor funcţiona cabinete de endoscopie digestivă şi bronhoscopie, cu camere de sterilizare proprii, precum şi o sală de angiografie, toate dotate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie. Angiograful va fi amplasat la etajul al doilea, unde vor fi amenajate zona de pregătire a bolnavilor, saloanele post-intervenţie cu monitorizare şi supraveghere pacienţi, vestiare şi o zonă de comandă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO