ZF Transilvania

Proiect european de peste 3 mil. euro pentru reabilitarea străzilor din Sângeorgiu de Pădure

Autor: Laurentiu Cotu

27.02.2012, 13:57 278

Primăria Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş, a câştigat un proiect european în valoare totală de circa 14,4 mil. lei (3,3 mil. euro), din care 11,6 mil. lei (2,7 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru reabilitarea a 14 străzi din localitate.

Proiectul ''Dezvoltarea economică, socială şi durabilă a localităţii Sângeorgiu de Pădure prin modernizarea unor străzi din oraş" a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Operational Regional, Domeniului major de intervenţie 2.1. Perioada necesară pentru implementarea proiectului este de 16 luni, urmând să fie create un număr de 45 de noi locuri de muncă pe perioada execuţiei lucrărilor de reabilitare.

Investiţia prevede modernizarea străzilor centrale din Sângeorgiu de Pădure, în lungime totală de peste 7 km. Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte reducerea costurilor de transport a mărfurilor şi a duratei de transport, precum şi scăderea gradului de poluare a aerului şi a apei.

Domeniului major de intervenţie 2.1. a fost primul lansat în cadrul Programului Operaţional Regional, fiind puse la dispoziţia autorităţilor peste 93,6 mil. euro pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din judeţe şi oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO