ZF Transilvania

Satu Mare investeşte 2,7 mil. euro în modernizarea cartierului Solidarităţii

Autor: Laurentiu Cotu

29.03.2012, 15:55 167

Primăria Satu Mare a câştigat un proiect european în valoare totală de peste 11,8 mil. lei (circa 2,7 mil. euro), TVA inclus, din care aproximativ 9 mil. lei (2 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă, pentru lucrări de modernizare a cartierului Solidarităţii din municipiu.

Proiectul este finanţat în cea mai mare parte din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1. Contractul de finanţare a fost semnat deja de municipalitatea Satu Mare la Agenţia de Dezvoltare Regională din Cluj.

Investiţia presupune lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canal din zona cartierului Solidarităţii, îngroparea cablurilor electrice, precum şi reamenajarea lacului Cubic şi a spaţiilor verzi. Totodată, vor fi realizate lucrări de reabilitare a străzilor şi trotuarelor din această zonă a oraşului. Termenul de execuţie este de 24 de luni şi acoperă străzile: Albatros, Berzei, Cocorilor, Deltei, Doina, Făgetului, Izvorului, Lacului, Pescăruşilor, Sălciilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO