ZF Transilvania

Teraplast a investit 1,6 mil. lei în programe de instruire a angajaţilor

Autor: Laurentiu Cotu

02.04.2012, 13:49 247

Furnizorul de soluţii şi sisteme din domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Teraplast Bistriţa a finalizat implementarea celui de-al treilea proiect din programul de instruire al angajaţilor, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!".

Valoarea totală eligibilă a celor trei proiecte cofinanţate din Fondul Social European este de peste 1,6 mil. lei (circa 370.000 de euro), din care suma nerambursabilă este de 1,17 mil. lei (270.000 de euro).

În cadrul celui de-al treilea proiect, a cărui implementare a demarat în luna august 2010, s-a continuat instruirea personalului companiei prin cursuri de perfecţionare/specializare, adresate angajaţilor din middle şi top management. Teraplast a finalizat anul trecut alte două proiecte de instruire a propriilor angajaţi, cofinanţate din Fondul Social European. Primul proiect s-a încheiat în luna aprilie 2011 şi a vizat instruirea angajaţilor din departamentul de vânzări, iar cel de-al doilea proiect s-a încheiat în luna mai. Acest proiect a prevăzut creşterea gradului de informare al angajaţilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi îmbunătăţirea siguranţei la locul de muncă, prin cunoaşterea riscurilor şi a măsurilor de prevenire.

''În cadrul celor trei proiecte, mai mult de 300 de angajaţi ai Teraplast au beneficiat de peste 700 de ore de training. Aceste programe, derulate din fonduri europene, au venit în completarea programelor interne de instruire, oferindu-le angajaţilor posibilitatea de a se dezvolta'', a declarat Ştefan Bucătaru, director general al Teraplast. Anul trecut, Teraplast a realizat afaceri de 209 mil. lei (49,3 mil. euro).

Începând din iulie 2008, Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusă în componenţa indicelui BET-XT. Principalii acţionari ai companiei, la data de referinţă 31 decembrie 2011, sunt Dorel Goia (34,25%), SIF Banat-Crişana (11,00%), Emanoil Viciu (8,47%), alţi acţionari (46,28%).

laurenţiu.cotu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO