ZF Transilvania

Un producător de echipamente electrocasnice investeşte 30 mil. euro în parcul industrial din Jucu, Cluj

Un producător de echipamente electrocasnice investeşte...

Autor: Laurentiu Cotu

29.06.2016, 13:04 2361

O companie din domeniul producţiei de electrocasnice şi instalaţii va investi aproximativ 30 de milioane de euro, pentru construcţia unei fabrici, pe o suprafaţă de 10 hectare, în parcul industrial Tetarom III, din localitatea Jucu, judeţul Cluj. Compania va angaja circa 500 de oameni, în principal ingineri cu specializarea instalaţii şi electronişti, dar şi muncitori, pe care îi va califica, potrivit Consiliului Judeţean Cluj.

’’Am definitivat negocierea cu un investitor important care va veni în Tetarom III, avem acordul, iar contractul se va încheia până în 20 iulie. Compania va demara construcţia fabricii în acest an, din toamnă vor fi preluaţi primii angajaţi, în urma unei selecţii de personal, iar din primăvara anului viitor vor începe producţia. Avem solicitarea expresă să nu facem public numele investitorului până la încheierea contractului’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Parcul Tetarom III din localitatea Jucu are o suprafaţă totală de 154 de hectare, fiind în prezent ocupat în proporţie de 58%, potrivit informaţiilor de pe site-ul Tetarom. Chiriaşii parcului industrial sunt companiile Robert Bosch, De’Longhi, Karl Heinz D Karl Heinz Dietrich International Exped, Imperial, Star Storage, Henschel România, Il Caffe Servexim şi Contrast Import Export. Cea mai mare investiţie realizată până în prezent în parcul industrial Tetarom III din Jucu este cea a germanilor de la Bosch, care deţin o fabrică de componente auto de 77 mil. euro, extinsă în prezent cu o nouă unitate de producţie. În parcul industrial Tetarom III, deţinut de Consiliul Judeţean Cluj, muncesc peste 2.100 de oameni, în urma unor investiţii totale de aproape 180 mil. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul Tetarom. 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO