ZF Transilvania

Valtec: Investitia de 1,5 mil. euro se va finaliza in 2009

29.01.2009, 19:02 207

Conducerea grupului clujean de firme Valtec, importator al tractoarelor Valtra, a anuntat ca intentioneaza sa finalizeze investitia de aproximativ 1,5 mil. euro destinata construirii unei cladiri administrative in localitatea Jucu, judetul Cluj pana la finele anului in curs. Investitia era anuntata pentru 2008, dar din cauza crizei de lichiditati proiectul a fost amanat.

"Am dorit sa ne extindem operatiunile in orasul Cluj-Napoca, dar pentru ca aveam nevoie de o suprafata mai mare de teren, in 2007 am achizitionat un teren de aproximativ 1 hectar in localitatea Jucu. Investitia era planificata initial pentru anul 2008, dar din cauza crizei financiare am amanat-o pentru acest an. Cladirea va fi construita pe cinci niveluri, urmand ca acest imobil sa devina sediul administrativ al grupului Valtec. Suprafata imobilului va fi de aproximativ 4.000 de metri patrati, iar o parte din teren va fi inchiriata angajatilor nostri pentru realizarea de case'', a declarat pentru ZF Transilvania Narcis Somesfalean, presedintele Valtec Group.
Conducerea companiei estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de peste 6 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 10% fata de anul 2008, cand vanzarile companiei au fost de aproximativ 5,5 mil. euro. Valtec Group a incheiat exercitiul financiar 2006-2007 cu vanzari totale de peste 2,1 mil. euro.
"Efectele crizei financiare sunt resimtite si de catre grupul nostru de firme, mai mult in ceea ce priveste incasarile decat pe partea de productie. Cred ca economia din Romania nu a fost afectata de criza financiara in egala masura cu economia altor state, insa preconizez ca varful de criza pentru tara noastra va fi luna iunie a acestui an'', spune Narcis Somesfalean.
Potrivit reprezentantului Valtec Group, chiar daca in domeniul agriculturii efectele crizei financiare nu sunt resimtite in mare masura, este afectata activitatea grupului ca importator de case finlandeze, in conditiile in care anumiti clienti nu vor mai primi creditare.
"Intentionam ca in 2008 sa infiintam o noua firma, denumita Valtec Chimicals, care sa se ocupe de comercializarea ingrasamintelor chimice si a altor substante folosite in agricultura, insa din cauza cresterii preturilor la ingrasaminte si interesului scazut al clientilor, am renuntat la acest proiect'', a spus Narcis Somesfalean.
Potrivit reprezentantilor Valtec Group, in ponderea vanzarilor din 2008, compania Valtec Tractoare Transilvania avea un aport de 68%, iar Valtec Domus, firma care importa pe piata autohtona casele finlandeze, un aport de 29%, restul procentelor revenind companiilor Valtec Services si Valtec Domus Finland. Conducerea Valtec estima anul trecut ca numarul total de tractoare comercializate in 2008 va fi de 200 de unitati, fata de 82 de tractoare vandute in 2007.
Din grupul Valtec fac parte companiile Valtec Tractoare Transilvania, care importa si comercializeaza tractoarele constructorului finlandez Valtra pe piata romaneasca, Valtec Domus, firma care importa pe piata autohtona casele finlandeze, Valtec Services, care asigura partea de logistica a grupului, si compania Valtec Domus Finland, care se ocupa de operatiunile Valtec Group in nordul Europei.
Prima companie din Valtec Group a fost Valtec Tractoare Transilvania S.R.L., infiintata in anul 2003 la Cluj-Napoca, avand ca principal domeniu de activitate comertul cu ridicata al masinilor, accesoriilor si utilajelor.
Anul trecut a fost infiintata firma Valtec Domus, cu activitati de import si comercializare a caselor finlandeze pe piata autohtona. Actionarul principal Valtec Group este omul de afaceri Narcis Somesfalean, cu 80% din actiuni, restul actiunilor fiind detinute de diverse persoane fizice din cadrul grupului. Numarul mediu de salariati Valtec Group este de 25 persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO