ZF Transilvania

Wizz Air a trasportat 6 milioane de pasageri din şi spre Cluj-Napoca

Wizz Air a trasportat 6 milioane de pasageri din şi spre...

Autor: Laurentiu Cotu

29.06.2016, 14:20 820

Wizz Air, liderul transportului aerian local după numărul de pasageri, a transportat 6 milioane de pasageri pe rutele sale din şi spre Cluj-Napoca. De la primul zbor din Cluj-Napoca, în noiembrie 2007, Wizz Air şi-a extins constant operaţiunile în regiune, având în prezent o echipă formată din aproape 200 de piloţi şi echipaj de cabină, care operează pe patru aeronave A320. A cincea aeronavă urmează să se alăture bazei din Cluj-Napoca luna aceasta. Wizz va lansa luna viitoare noi zboruri, inclusiv pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti.

’’Cu doar o zi în urmă am aniversat 25 de milioane de pasageri transportaţi din şi spre România şi sunt încântat să urez bun venit pasagerului cu numărul 6 milioane din Cluj-Napoca. Sunt foarte mulţumit să văd că traficul de vizitatori este în creştere în Cluj şi în Transilvania, la fel ca şi baza noastră, care va primi a cincea aeronavă în câteva săptămâni, o investiţie adiţională de 98 de milioane de euro’’, a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer Wizz Air.

Compania Wizz Air va creşte flota la 20 de aeronave în ţară până la finalul anului, incluzând şi alocarea aeronavei Airbus A321, cu 230 de locuri. Wizz Air oferă în prezent 118 rute către 16 ţări, de pe nouă aeroporturi din România, pentru multe dintre ele tarifele începând de la 39 de lei. Compania are în România 600 de angajaţi, însă operaţiunile Wizz Air din acest an vor facilita indirect peste 3.300 de locuri de muncă în industriile conexe. Compania aeriană Wizz Air operează din Cluj Napoca 29 de rute spre 13 ţări, alături de 7 noi destinaţii adăugate de la începutul acestui an spre München Memmingen, Doncaster Sheffield, Berlin Schoenefeld, Billund, Alicante, Malaga, precum şi ruta internă spre Bucureşti. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO