ZF Utile

De ce probleme vă puteţi lovi când vreţi să deveniţi PFA

Autor: Livadariu Andreea

20.04.2011, 11:12 1291

Dacă nu aveţi acceptul unui vecin pentru sediul profesional înlocuinţa proprietate personală sau închiriată, trebuie să vă găsiţiun alt sediu. Recomandabil un birou închiriat, deoarece astfel nuvă mai confruntaţi cu problema acceptului vecinilor.

Pentru un simplu PFA, celpuţin trei drumuri la trei instituţii şi şaptecozi

Dacă numele PFA propuse în primul formular sunt deja folosite,trebuie să propuneţi altele şi să repetaţi procedura de verificareşi rezervare a firmei, care presupune să staţi la coadă de două orila acelaşi ghişeu.

Fără o calificare într-un anumit domeniu (dovedită prin acte destudii sau certificate profesionale) nu puteţi deveni PFA.

După ce aţi depus dosarul la Registrul Comerţului, după douăsăptămâni puteţi primi trei răspunsuri: rezoluţie de acceptare aînfiinţării PFA, rezoluţie pentru dosar incomplet (aveţi termen 15zile pentru a reface documentaţia) şi rezoluţie de respingere adosarului (împotriva căreia puteţi formula în termen de 15 zile dela comunicare o plângere la judecătoria din raza sediuluisocial).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO