Ziarul de Duminică

Ad Bacum la Elite Art Gallery/ de Ana Neagoe

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

23.06.2016, 23:47 43

În perioada 21 iunie - 9 iulie, Elite Art Gallery, în colaborare cu galeriile Karo din Bacău, găzduieşte expoziţia de grup cu titlul ,,Ad Bacum”. Evenimentul reuneşte lucrările artiştilor băcăuani Ilie Boca, Dragoş Burlacu, Ioan Burlacu, Cristina Ciobanu, Marius Craiţa-Mândra, Vasile Crăiţa-Mândra, Dumitru Macovei, Georgian Mazerschi, Ion Mihalache şi Dionis Puşcuţa. Expoziţia este curatoriată de către Mihai Sârbulescu şi Constantin Ţinteanu. Deschiderea expoziţiei a avut loc la 21 iunie. Ad Bacum sau Bacovia reprezintă denumiri latine ale  Bacăului, aşa cum apar pe hârtiile medievale şi în documentele legate de acest loc, păstrate în arhivele Vaticanului. Sub semnul tradiţiei şi al istoriei, evenimentul vine să puncteze importanţa covârşitoare a valorilor artistice băcăuane în balanţa prezentului şi a artei contemporane româneşti.

Conceptul expoziţional este marcat de o diversitate pregnantă de abordări artistice, căutări ce reuşesc să se conecteze şi să se echilibreze plastic. Cu o trecere de la figurativ la nonfigurativ sau de la pictural la abstact lucrările transmit un registru codat a văzutului prin prisma realităţii şi a naturii. Sintetizarea laborioasă a cadrului natural se regăseşte în portrete, compoziţii figurative şi peisaj. Astfel, gestul, abordarea şi mesajul artistic devin elemente de referinţă în discursul curatorial marcat de interferenţe plastice. În acest context expoziţional, omul se desprinde de cadrul social pentru ca forma şi conţinutul figurativ să transmită emoţia şi lupta interioară. Omniprezentă, figura umană preia condiţia de participant sau privitor într-un scenariu animat de culoare, lumină şi semne grafice.  În temeiul acestei relaţii, discursul curatorial oferă publicului o incursiune în creaţia fructuoasă a artiştilor băcăuani, pictori cu un parcurs artistic bogat şi notorietate.
Expoziţia va fi deschisă publicului în intervalul 21 iunie - 9 iulie 2016, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO