Ziarul de Duminică

Bucharest Comedy Week/ de Ziarul de duminică

Bucharest Comedy Week/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

19.09.2014, 00:25 87

La 22 septembrie începe o premieră: Bucharest Comedy Week, primul festival internaţional de comedie organizat în Capitală, desfăşurat în perioada 22-28 septembrie, sub forma unei colecţii de spectacole şi momente pline de umor, ce va transforma Bucureştiul într-o metropolă a comediei. Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Carusel, festivalul este inclus în seria de evenimente din cadrul proiectului aniversar Bucureşti 555, o iniţiativă a Primăriei Municipiului Bucureşti.

 Festivalul promite un program diversificat de comedie contemporană: momente de stand-up comedy, reprezentaţii stradale, filme, spectacole de teatru, activităţi umoristice, improvizaţii, glume şi farse le vor oferi bucureştenilor o săptămână plină de umor. Comedia va coborî de pe scenă, printre oameni, iar săli de cinema şi de spectacol, teatre, terase, parcuri şi chiar străzi vor găzdui momente umoristice la care bucureştenii vor avea ocazia să participe activ, putând fi transformaţi din simpli privitori în personaje ale acţiunii din spectacole.

Conceput ca un eveniment de amploare, Bucharest Comedy Week se va remarca printr-o diversitate a spectacolelor organizate, menită să mulţumească publicul din Capitală, indiferent de gusturi sau vârstă, asigurând necesarul optim de veselie într-o lume care pare că a uitat să mai zâmbească. De altfel, aceasta este şi misiunea evenimentului, de a readuce buna dispoziţie pe străzile bucureştene şi pe chipurile oamenilor. Festivalul, care reprezintă un element de noutate în agenda culturală a Capitalei, se va constitui într-un punct de atracţie atât pentru locuitorii acesteia, cât şi pentru turiştii aflaţi la Bucureşti în perioada desfăşurării evenimentului. 

Bucharest Comedy Week îl va aduce în săptămână veselă pe unul dintre cei mai cunoscuti performeri de stand-up comedy din lume: Carlos Mencia. Actorul va putea fi văzut şi ascultat live la Bucureşti, pe 27 septembrie, la Sala Palatului, în cadrul celui mai aşteptat eveniment organizat de-a lungul celor 7 zile de comedie.

Carlos Mencia este unul dintre cei mai apreciaţi actori de stand-up, fiind considerat un entertainer absolut, indiferent de locul în care se manifestă: pe scenă, într-un film, într-un interviu sau într-o reclamă. Personaj carismatic şi vioi, Carlos este originar din Honduras, născut într-o familie cu optsprezece copii. La trei ani a făcut cunoştinţă cu Statele Unite, locuind o perioadă la unchiul său, însă abia în clasa a zecea avea să se mute definitiv pe tărâm american, stabilindu-se în Los Angeles. Şi-a început cariera susţinând scurte sesiuni de stand-up în clubul Laugh Factory, dar notorietatea sa a început să crească odată cu debutul în cadrul The Comedy Store, unde ajunsese să aibă spectacole în fiecare seară.
După succesul dobândit în Los Angeles, Mencia a fost desemnat „International Comedy Grand Champion” în cadrul programului Buscando Estrellas, performanţă urmată de numeroase alte premii şi apariţii în show-uri celebre precum In Living Color, The Arsenio Hall Show, Moesha, An Evening at the Imporv, Loco Slam sau Funny is Funny. În 2000 a lansat albumul Take a Joke, America, o colecţie de sketch-uri care surprindeau perfect identitatea sa umoristică, doi ani mai târziu actorul alăturându-se lui Pablo Francisco şi lui Freddy Soto în cadrul turneului Los Tres Amigos – o serie de spectacole desfăşurate în Statele Unite, cu casa închisă. În 2002, Carlos a fost invitat să se alature programului Comedy Central Presents, primind totodată o nominalizare la categoria Best Stand-up Comedy Special în cadrul Cable ACE Awards pentru show-ul său difuzat pe HBO. Primul DVD solo intitulat Carlos Mencia: Not For Easily Offended a avut parte de un succes neaşteptat, fiind urmat de  Mind of Mencia, în 2005, un show de televiziune produs de însuşi Mencia, alături de Robert Morton („Late Night with David Letterman”). Acesta s-a bucurat de o audienţă impresionantă devenind cel mai urmărit program din istoria postului cu aproximativ 1,5 milioane de telespectatori. Carlos Mencia nu a stat departe nici de marele ecran, având câteva roluri în comedii precum The HeartBreak Kid (2007), alături de Ben Stiller, sau Our Family Wedding (2010), în care a jucat împreună cu Forest Whitaker şi America Ferrera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO