Ziarul de Duminică

Bucureşteni, vi se pregăteşte o mare de mistere!

Bucureşteni, vi se pregăteşte o mare de mistere!/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

15.06.2011, 23:38 273

Primul Festival Mystery & Thriller din România, lakilometrul zero! Un asemenea eveniment se va desfăşura în perioada23-26 iunie 2011, la Muzeul de Istorie şi Artă al MunicipiuluiBucureşti - Palatul Şuţu. Organizatori - editurile Tritonic şiCrime Scene.

Mystery & Thriller Festival 2011 oferă cititorilorpasionaţi ai genului posibilitatea de a răsfoi ultimele apariţii,de a se bucura de savoarea întâlnirilor cu autorii, precum şi de aparticipa la dezbateri şi conferinţe incitante, alături dejurnalişti, prieteni, pasionaţi, critici literari şi… multă lumebună. Vor expune cele mai importante edituri de carte, în ale cărorcolecţii se află şi genul mystery & thriller.

Programulfestivalului cuprinde lansări de carte, dezbateri publice,proiecţii de filme de profil. Vizitatorii vor putea cumpăra atâtcărţi cât şi filme de gen, de la editurile care vin cu ofertecomplete şi cu promoţii speciale.

Orarul de vizitarea târguluieste de la 10:00 la 20:00, în zilele de joi, vineri şi sâmbătă şide la 10:00 la 18:00, în ziua de duminică. Intrarea estelibera.

În spatele acestui Festival se află Romanian Crime WritersClub - prima asociaţie a scriitorilor de romane poliţiste dinRomânia, înfiinţată în urmă cu un an de un grup de scriitoriromâni de literatură poliţistă, care şi-au propus să reapropriecititorii de un gen popular şi să promoveze thrillerul sau romanulcrime & mystery autohton. La două luni de la înfiinţare, GeorgeArion, Bogdan Hrib, Alexandru Arion, Monica Ramirez şi ClaudiuSimion au fost la Cetatea Râşnovului, la Festivalul Filmuluiistoric, pentru a-şi prezenta iniţiativa de revigorare a romanuluipoliţist românesc şi a gustului pentru lectură şi au anunţat primulconcurs de naraţiuni thriller&mystery.

"Mai sunt oameni care scriu aşa ceva, dar noi nu i-amdepistat. Ori n-au avut şansa de a fi publicaţi, neştiind să batăla uşa potrivită, ori au o sfială", spunea George Arion,preşedintele asociaţiei, cel mai cunoscut scriitor de romanpoliţist de la noi. În toamnă, la Târgul de Carte Gaudeamus, a avutloc desemnarea căştigătorului concursului (acesta a fostDenis Grigorescu, născut la 15 decembrie 1976 în Piteşti) al căruiroman, "Criminali în paralel", a fost lansat la acelaşitârg).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO