Ziarul de Duminică

Buzu la Biblioteca Naţională/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

31.10.2013, 23:43 139

Marţi, 29 octombrie, spaţiul expoziţional Symposium de la parterul modernei Biblioteci Naţionale a fost gazda unui eveniment plastic deosebit: vernisajul noii expoziţii a Anei-Ştefania Andronic (BUZU)  care îşi traduce creaţia în „altă limbă” (ANOTHER LANGUAGE).

După ce şi-a testat la Bochum, în Germania, noul trend al creaţiei sale cu un „nucleu” de lucrări realizate într-o manieră complet diferită de cea a ultimelor sale colecţii lansate public („Candy colours”, „2 în 1”, „Atitudini” şi „The woman way” – dintre anii 2008 şi 2012), Ana Ştefania Andronic (BUZU) s-a prezentat în faţa publicului său cu un nou look artistic, abordând creaţia plastică dintr-un unghi inedit şi spectaculos.

Absolventă a Universităţii de Arte, secţia Grafică (clasa prof. Mircia Dumitrescu), Ana Ştefania Andronic s-a dedicat în ultimii ani total creaţiei, după o escală „tehnică” făcută în zona graficii computerizate. Frecvenţa cu care a expus – atât în expoziţii personale şi de grup, cât şi cu ocazia unor evenimente culturale – denotă preocuparea de a recupera zone importante de experimente grafice şi inspiraţionale.

Expoziţia – organizată sub egida Ministerului Culturii şi a Bibliotecii Naţionale – a reunit, la vernisaj, un mare număr de iubitori ai picturii, maniera şi tehnicile utilizate de artistă producând asistenţei o veritabilă surpriză.

„Am încercat să recuperez valenţele artistice ale unor motive decorative şi culori pe care percepţia comună le pusese la un soi de index, cu totul nemeritat. De altfel, tehnica pe care am utilizat-o, combinată cu iluminarea în UV a panourilor, creează iluzia unui univers abstract ce devine, paradoxal, familiar privitorului” – a declarat pentru Ziarul de duminică artista.

Peste 70 de lucrări realizate în tehnici diverse, dar având ca numitor comun preocuparea pentru articularea unui inedit limbaj plastic, se află la dispoziţia iubitorilor artelor plastice până la data de 11 noiembrie, zilnic (de luni până vineri), între orele 10 - 18. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO