Ziarul de Duminică

Buzz books – cărţile despre care vorbeşte toată lumea!/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

23.06.2016, 23:58 66

Este o nouă colecţie a Editurii Litera – o colecţie cosmopolită, locul de întâlnire a celor mai noi opere de ficţiune contemporane, romane aflate în toate topurile internaţionale, premiate, ecranizate sau în curs de ecranizare, traduse în zeci de limbi, cărţi provocatoare, pe care abia aştepţi să le citeşti.

 

Celeste NgTot ce nu ţi-am spus

Traducere din limba engleză şi note de Adriana Bădescu.

Autoarea a studiat la Harvard şi face parte dintr-o familie de oameni de ştiinţă. Acesta este romanul ei de debut, încununat cu mai multe premii literare.

Lydia este copilul favorit al lui Marilyn şi al lui James Lee; o fată care a moştenit ochii albaştri luminoşi ai mamei şi părul negru întunecat al tatălui. Părinţii ei sunt hotărâţi ca Lydia să realizeze visurile pe care ei nu au putut să şi le împlinească – Marilyn îşi doreşte ca fiica ei să devină medic, mai degrabă decât o gospodină; James vrea ca Lydia să fie populară la şcoală, o fată cu o viaţă socială bogată şi aflată în centrul tuturor petrecerilor. Dar Lydia este supusă unor mari presiuni, care nu au nimic de-a face cu viaţa într-un orăşel din Ohio, în anii ’70. Tatăl ei este un american născut din prima generaţie de imigranţi chinezi, iar etnia lui, şi a ei, îi face să fie remarcaţi oriunde. Când trupul neînsufleţit al Lydiei este găsit în lacul din localitate, James este consumat de vinovăţie şi porneşte pe un drum nesăbuit care i-ar putea distruge căsnicia. Marilyn, devastată şi răzbunătoare, este hotărâtă să facă pe cineva răspunzător, cu orice preţ. Fratele mai mare al Lydiei, Nathan, este convins că Jack, băiatul rău din vecini, este implicat într-un fel. Însă cea mai tânără membră a familiei – Hannah – este cea care observă mult mai mult decât poate vedea oricine şi ar putea fi singura care ştie ce s-a întâmplat cu adevărat.

 

Jonathan Dee Privilegiaţii

Traducere din limba engleză de Mirella Acsente.

Autorul a studiat la Yale, a publicat şase romane, cel de faţă a fost nominalizat la Premiul Pulitzer.

Adam şi Cynthia Morey sunt cuplul perfect. Inteligenţi, fermecători, frivoli, trăiesc clipa, fără ca nimic să le stea în cale. Au puţin peste douăzeci de ani şi căsătoria li se pare ocazia perfectă pentru a rupe legăturile cu părinţii. Adam este un băiat atrăgător, Cynthia este frumoasă şi vanitoasă. Şase ani mai târziu, locuiesc într-un cartier de lux din Manhattan şi au devenit cuplul tipic de aspiranţi la un statut social la care mulţi doar visează. El lucrează în domeniul investiţiilor de capital de dimineaţa până seara, este favoritul şefului (pe care îl dispreţuieşte) şi a început să câştige o mulţime de bani, nu întotdeauna în mod legal. Ea stă acasă cu copiii, iar efortul de a petrece aceleaşi zile repetitive ce par să nu se mai sfârşească a ajuns să o obosească. Cei doi au o singură mare ambiţie: să devină şi mai bogaţi, să ajungă, prin orice mijloace, la o poziţie socială şi mai înaltă. Şi norocul este de partea lor: într-o bună zi Cynthia şi Adam câştigă o sumă uriaşă de bani… Copiii, la rândul lor, învaţă să profite de tot ce-i înconjoară: dacă au probleme, ştiu că vor reuşi întotdeauna să scape, ca toţi bogaţii din lume.

Privilegiaţii este odiseea unui cuplu atins de noroc, schimbat de timp şi călăuzit, mai presus de toate, de o dragoste nemărginită. Lirică, provocatoare şi strălucit scrisă, cartea este o meditaţie de actualitate despre familie, avere şi despre vremurile în care trăim.

 

L.S. Hilton Maestra

Traducere din limba engleză de Livia Olteanu

Autoarea a studiat la Oxford, a fost critic de artă. Romanul de faţă este debutul ei şi a apărut la Londra chiar în acest an.

În timpul zilei, Judith Rashleigh lucrează la o casă de licitaţii din Londra. Noaptea, este animatoare într-unul dintre barurile rău famate ale capitalei. Disperată să realizeze ceva în viaţă, Judith ştie că trebuie să intre în joc. A învăţat să se îmbrace, să vorbească şi să se comporte pentru a fi pe placul bărbaţilor. A învăţat să fie o fată cuminte. Dar, după ce descoperă un secret întunecat din lumea artei, Judith este concediată, iar visurile ei pentru o viaţă mai bună sunt spulberate. Aşa că apelează la un prieten pe care îl neglijase multă vreme. Un prieten care o ajutase să treacă de necazurile din trecut cu fruntea sus şi spatele drept. Un prieten pe care o fată bună ca ea nu ar trebui să îl aibă: furia.

Un thriller psihologic în tradiţia „Talentatului domn Ripley” şi o protagonistă care aminteşte de Lisbeth Salander.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO