Ziarul de Duminică

Calea de a ajunge la un dialog/ de Ziarul de duminică

Calea de a ajunge la un dialog/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

14.07.2016, 23:53 96

Dr Andrew Newberg, Mark Robert Waldman

Cuvintele îţi modelează creierul

12 strategii de conversaţie menite să dea încredere, să aplaneze conflictele şi să consolideze intimitatea

Editura Curtea veche

 

Traducere din limba engleză de Ioana Schiau.

Dr. Andrew Newberg este un cunoscut neurolog, preocupat de relaţia dintre funcţiile creierului şi diferitele stări mentale. Este pionier în studierea din perspectivă neurologică a experienţelor religioase şi spirituale, domeniu cunoscut drept neuroteologie. Lucrează ca director de cercetare la Myrna Brind Center of Integrative Medicine şi ca medic in cadrul Thomas Jefferson University Hospital din Philadelphia. S-a specializat in medicina internă şi nucleară. Este autorul mai multor cărţi, printre care bestsellerul „De ce nu dispare Dumnezeu”.

Mark Robert Waldman este unul dintre cei mai importanţi specialişti din lume in relaţia dintre comunicare, spiritualitate şi funcţionarea creierului. S-a implicat in dezvoltarea unei noi strategii, intitulată neuro-coaching, prin care ajută indivizii, cuplurile şi comunităţile să‑şi rezolve conflictele personale şi profesionale şi să-şi îmbunătăţească eficienţa. Este cadru didactic la Loyola Marymount University, Los Angeles, unde predă Executive Communication in programul EMBA. Este expert în dezvoltare personală şi în afaceri. A scris, în calitate de autor şi coautor, 12 cărţi, printre care se numără bestsellerul „Cum ne schimbă Dumnezeu creierul”,  carte numită de Oprah „una dintre cele noua lecturi obligatorii ale anului 2012”. Uneori, avem senzatia ca suntem cu atât mai puţin auziţi cu cât vorbim mai mult. 

În urma cercetărilor făcute – prezentate şi în cărti precum „De ce nu dispare  Dumnezeu” si „Cum ne schimbă Dumnezeu creierul” –, Andrew Newberg si Mark  Robert Waldman ne dezvăluie concluzii referitoare la modul de funcţionare a creierului. De data aceasta, e vorba de o strategie remarcabilă – Comunicarea Empatică – ce le permite oamenilor să colaboreze la nivel cerebral.

Prin 12 paşi simpli, Comunicarea Empatică schimbă realmente structura creierului, contribuind la crearea unei legături între oameni. În această manieră unică, eliberaţi de neîncredere şi conflict, putem vorbi mai eficient, ascultăm mai profund, colaborăm fără efort şi rezolvăm mai rapid orice problemă.

Analizând rezultate şi informaţii colectate din cercetările întreprinse de ei înşişi, Newberg şi Waldman au constatat în mod repetat că o conversaţie dificilă se poate transforma într‑una binevoitoare în doar câteva minute – dacă se face apel la Comunicarea Empatică. Fie că negociezi cu şeful sau cu subalternii, fie că te contrazici cu partenerul de viaţă ori încerci să le faci faţă copiilor, Comunicarea Empatică e o cale rapidă şi imbatabilă de a ajunge la un dialog reciproc avantajos şi de a-ţi atinge scopurile. Prin recomandări limpezi şi rezultate dovedite, cartea de faţă va schimba felul în care gândeşti şi îi vorbeşti oricui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO