Ziarul de Duminică

Când morţii revin la viaţă/ de Ziarul de duminică

Când morţii revin la viaţă/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

28.04.2016, 23:57 39

Jane Austen

Seth Grahame-Smith

Mândrie + prejudecată + zombie

Editura Leda Edge

Traducere din limba engleză de Claudia Roxana Olteanu.

„Este un adevăr universal cunoscut că un zombie care a apucat să mănânce un creier va simţi nevoia să mănânce şi mai mult creier.”
Aceasta este prima frază din Mândrie +prejudecată + zombi, o ediţie extinsă a îndrăgitului roman de Jane Austen, în care apar scene nou-nouţe de măceluri cu zombi şi oase sfărâmate. Povestea începe cu o molimă misterioasă care s-a abătut asupra liniştitului sătuc englezesc Meryton – şi morţii revin la viaţă! Brava eroină Elizabeth Bennet este hotărâtă să înlăture definitiv ameninţarea zombilor, dar curând este distrasă de sosirea în sat a trufaşului şi arogantului domn Darcy. Ceea ce urmează este o comedie de moravuri, cu multe dueluri verbale între cei doi tineri îndrăgostiţi – şi cu înfruntări şi mai violente pe câmpul de luptă scăldat în sânge.
Va putea Elizabeth să nimicească odraslele lui Satan? Şi să depăşească prejudecăţile sociale ale moşierilor cu conştiinţă de clasă? Plină de poveşti de dragoste şi inimi sfărâmate, confruntări cu săbiile, canibalism şi mii de cadavre în putrefacţie, Mândrie prejudecată zombi transformă o capodoperă a literaturii universale într-o lectură captivantă pe care nu o mai poţi lăsa din mână.
„Declar oficial că sunt mai mult decât fascinat de această carte.” Entertainment Weekly
„Adevărata întrebare este: dacă domnul Darcy e infectat de molimă, va avea Elizabeth tăria de a-l decapita la timp?” Salon.com

După mai bine de 50 de săptămâni petrecute pe lista de bestselleruri a publicaţiei The New York Times şi cu peste 1 milion de exemplare vândute numai în SUA, romanul a fost adaptat pentru marele ecran şi a debutat şi în cinematografele româneşti la 19 februarie 2016, cu o distribuţie de excepţie: Lily James (Cenuşăreasa 2015, Downton Abbey), Sam Riley (Maleficent, Urzeala Tronurilor), Lena Headey (Urzeala Tronurilor) şi Douglas Booth (Ascensiunea lui Jupiter).

Scris şi regizat de Burr Steers (Igby Goes Down), filmul este o adaptare nouă şi surprinzătoare a romanului clasic al lui Jane Austen, Pride and Prejudice.

Anglia secolului XIX este cuprinsă de un flagel misterios. Ţara este cotropită de morţi vii, care pun capăt felului de viaţă victorian, prefăcând peisajele bucolice engleze în zone de război. Nimeni nu se mai simte în siguranţă, iar prietenii se transformă în duşmani sălbatici. În scenă intră agresiva eroină Elizabeth Bennet, o maestră a artelor şi armelor marţiale, o tânără independentă, emancipată şi extrem de voluntară.

Circumstanţele teribile ale prezentului o obligă să se alieze cu Mr. Darcy, un gentleman chipeş, dar arogant, pe care ea nu-l poate suferi, dar pe care-l apreciază pentru abilitatea lui de a ucide zombi. Lăsând la o parte prejudecăţile personale sau sociale, Elizabeth şi Darcy trebuie să-şi unească forţele pe câmpul de luptă pentru a reuşi să scape ţara de ameninţarea sângeroasă a zombilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO