Ziarul de Duminică

CARTEA DE ISTORIE/ Povesti adevarate din doua lumi bolnave

CARTEA DE ISTORIE/ Povesti adevarate din doua lumi bolnave
07.10.2009, 15:55 85
Camelia Pop
Preotia in spatiul concentrationar
Infernul comunist sau drumul spre fericire
Editura Print&Publish
"Comunismul - scrie autoarea - a manifestat de la inceput oatitudine anticrestina in general. A negat Bisericii dreptul de adezvolta o activitatea publica spirituala libera cu urmariculturale si sociale. (...) Planul anticrestin, vizat de comunismulateu, a urmarit sa distruga imaginea lui Homo religiosus. Astfels-a procedat la eliminarea sau izolarea fizica a credinciosilor sia pastorilor lor. Un numar important de ierarhi ai Bisercii au fostsupusi unui regim de exterminare fizica si psihica in inchisoriledin Aiud, Pitesti, Gherla, Sighet sau pe santierul mortii, CanalulDunarea-Marea Neagra. Preotii si toti cei s-au jertfit ininchisorile comuniste au fost adevarati martiri ai credintei si aineamului romanesc." Cartea trateaza despre: desfiintarea BisericiiGreco-Catolice, sutele de arestari de preoti (greco-catolici siortodocsi in egala masura), anchete si represiune, liturghiile dincelula. Volumul mai cuprinde si cateva pagini de anexe cu imaginiale unor preoti si pastori martiri.
Laure Mandeville
Rusia contraataca
Planul secret
Editura Paralela 45

Plina de amanunte surprinzatoare si foarte putin cunsocute,cartea de fata prezinta renasterea unui sistem pe care lumea ilcredea defunct, descrie planul secret al recuceririi ideologice,politice si economice a populatiei si a teritoriului rus angajat dela Kremlin de Vladimir Putin, Dmitri Medvedev si oamenii lor."Mi-ar fi placut sa prezint o istorie <<pozitiva>>, cumse spune astazi. Cea a renasterii rusesti, la care unii viseazapoate de mult timp. Cea a unei Rusii iesite din totalitarism ca sadevina «un al treilea Occident» alaturi de Europa si de StateleUnite. Dar aceasta carte infatiseaza o tara bolnava. O tara «inrazboi» cu ea insasi." Autoarea este reporter la "Le Figaro" si atrait toate crizele postcomuniste, de la Cecenia, la ultimeleevenimente din Georgia. Traducere de Nicolae Constantinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO