Ziarul de Duminică

Ce se-ntâmplă, doctore?/ de Ziarul de duminică

Ce se-ntâmplă, doctore?/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

11.07.2014, 00:10 37

Dr. Ross Walker

Cele cinci trepte ale sănătăţii

Ce se ascunde în spatele miturilor din mass-media şi care sunt aspectele unei sănătăţi optime

Lifestyle Publishing

Traducere de din engleză de Ancuţa Ianc. Colecţia Citeşte sănătos.

Ai permanent motive de nemulţumire? Suferi de o afecţiune cronică? Nu reuşeşti să slăbeşti? Te simţi mereu obosit sau stresat? Dacă te regăseşti în vreuna dintre aceste situaţii, cartea aceasta e pentru tine!
În Cele cinci trepte ale sănătăţii, Dr. Ross Walker, respectat cardiolog australian, demontează miturile moderne legate de sănătate şi îţi oferă adevărurile de care ai nevoie.
De-a lungul ultimilor 20 de ani am văzut cum înfloreşte industria wellness. Centrele de sănătate răsar ca ciupercile după ploaie, la fel şi spa-urile, revistele, paginile web şi o gamă largă de produse care par să vindece orice, de la riduri şi Alzheimer până la cancer. Oamenii din toată lumea cheltuiesc enorm pe aceste produse şi servicii, sperând să arate şi să se simtă mai tineri şi să trăiască mai mult. Dar oare nu cumva toate acestea sunt o şarlatanie?
În cartea de faţă vei afla care sunt adevăraţii „ucigaşi” din viaţa modernă, ce poţi să faci ca să încetineşti îmbătrânirea, ce vitamine şi suplimente îţi pot îmbunătăţi cu adevărat starea de sănătate şi ce-ţi trebuie pentru o formă optimă în fiecare deceniu al existenţei.
„Nu putem să devenim cu adevărat sănătoşi dacă nu integrăm în viaţa noastră toate cele cinci trepte ale stării optime (sănătatea corpului, sănătatea mediului, sănătatea genetică, sănătatea emoţională şi sănătatea mentală) prin procesul descris în această carte.” - Dr. Ross Walker
Dr. Ross Walker, cu o experienţă profesională de peste treizeci de ani, este autorul a şase cărţi pe teme de sănătate, printre care The Cell Factor şi Diets Don’t Work.

Dr. Richard Besser cu Jeanne Besser

Spune-mi adevărul, doctore

Răspunsuri uşor de înţeles la cele mai importante şi mai dificile întrebări legate de sănătate

Lifestyle Publishing

Traducere din engleză de Cosntantin Dumitru Palcus. Colecţia Citeşte sănătos.

Doctorul Richard Besser este redactor medical principal la ABC News, realizator de analize şi comentarii pe teme de sănătate pentru toate emisiunile şi platformele reţelei, printre care Good Morning America, World News şi Nightline. Pe cât de accesibil, pe atât de util, Spune-mi adevărul, doctore este ghidul de care avem cu toţii nevoie. Autorul separă adevărul de ficţiune pentru a da răspunsuri la aproape şaptezeci de întrebări.
Identificând cantitatea uluitoare de informaţii eronate pe care se bazează multe decizii importante legate de sănătate, doctorul Besser este hotărât să ne spună adevărul. Nu se teme să conteste statutul şi interesele din domeniul ocrotirii sănătăţii ca să ne ofere cunoştinţele necesare pentru a prelua controlul asupra propriei noastre sănătăţi.
 

Cartea este organizată în şase categorii importante:


1. dietă şi nutriţie
2. exerciţii fizice şi fitness
3. vitamine, suplimente şi medicamente
4. cum să vindecăm bolile şi rănile
5. cum să ne descurcăm în lumea derutantă a medicinei
6. întrebări pe care ar trebui să le adresăm medicului.


Oare e bine să iau zilnic o aspirină ca să previn o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau cancerul?
Dacă doctorii cer o mulţime de analize, înseamnă că sunt mai meticuloşi?
Chiar trebuie să fac exerciţii fizice 30 de minute pe zi ca să fiu sănătos?
„Dr. Richard Besser analizează cu profesionalism miturile din medicină, argumentele pro şi contra legate de anumite terapii şi, de cele mai multe ori, îşi exprimă fără echivoc poziţia faţă de chestiunile abordate. Adesea, comentariile şi sugestiile lui sunt surprinzătoare… Deosebit de utile sunt sfaturile care ne ajută să evităm efectele dăunătoare ale sistemului de ocrotire a sănătăţii şi ale spitalizării.” - Publishers Weekly
Dr. Richard Besser zdrobeşte miturile şi transformă informaţiile preţioase în sfaturi care ne ajută să rezolvăm problemele, fiecare subiect încheindu-se cu o „Concluzie a doctorului”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO