Ziarul de Duminică

COLECTII/ Aventuri in "Cartea fara nume" si "Ochiul Lunii"

COLECTII/ Aventuri in "Cartea fara nume" si "Ochiul Lunii"
27.01.2010, 15:47 568
In urma cu cateva luni, Editura Leda publica, in colectiaThriller, "Cartea fara nume", semnata Anonymous. Nimeni nu stiecine se ascunde sub acest pseudonim, dar cartea, aparuta initial peinternet, a avut mare succes. Autorul a recidivat si editura atradus si aceasta noua carte, continuare intr-o oarecare masura aprimei. Si aceasta e interzisa cititorilor sub 18 ani.
Acţiunea se petrece in zilele noastre intr-un orăşel imaginarnumit Santa Mondega, populat mai ales de criminali, in care apareeroul, Bourbon Kid. Cartea abunda in crime, colcaie de ucigasiplatiti, vampiri, fiinte supranaturale (fata care nu poate fiomorata de gloante), detectivi, eclipse de soare, disparitii depietre cu puteri magice s.a.m.d. Editura isi avertizeaza cititoriisa n-o citeasca noaptea, dar e un fapt de marketing, menit saatraga cititori. "Nu uita: oricine citeste cartea fara nume esteucis. De ce? Singurul fel in care poti afla este sa o citesti situ... O carte fara titlu scrisa de un autor anonim aduce moarteaoricui o citeste."
La fel de ingenioasa este si prezentarea continuarii romanului- "Ochiul Lunii", traducere de Rauxandra Ana: "Dupaoptsprezece ani de omoruri (si al naibii de mult burbon), e timpulca Bourbon Kid sa renunte la crime. Dar Peto, calugarul Hubal, seintoarce in Santa Mondega, purtand misteriosul Ochi al Lunii,pentru a-l cauta pe asasinul cu gluga, si nu e singurul. Caci peurma lui Kid se afla vampiri si varcolaci, Serviciul Secretamerican, Jessica, ingerul mortii, niste politisti corupti, sichiar Lordul Intunericului - anuntand o noua baie de sange. Asa caatunci cand un atac asupra lui Kid esueaza, cei care il vor mortdescopera ca rolurile s-au inversat: Kid are propria lui lista deviitoare victime. Iar de data asta nu cruta penimeni...
Aceasta urmare sangeroasa dar senzationala la<<Cartea fara nume>>, si mai captivanta, maiterifianta si mai amuzanta decat precedenta, continua evenimenteleintr-o poveste plina de umor negru, pe care nu poti s-o mai lasidin mana."

Daca accepti conventiile, ambele carti pot fi amuzante pana laun punct. Fapt e ca exista cititori ahtiati dupa asemenea povestisi faptul ca nu abandoneaza trebuie salutat. In fond, gusturile nuse discuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO