Ziarul de Duminică

Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick/ de Ziarul de duminică

Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

06.08.2015, 23:55 38

Revista „Yorick” lansează cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie Yorick – „Valentin Nicolau”, organizat în memoria lui Valentin Nicolau, care anul trecut a făcut parte din juriul concursului. Perioada de desfăşurare este 1 iulie - 31 august.

Juriul ediţiei din acest an este format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul şi directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu, actorul George Costin, criticul de teatru Monica Andronescu şi redactorul-şef al Editurii Nemira, Dana Ionescu.
Tema şi dimensiunile sunt la alegere. Concursul se va finaliza cu o Gală a Dramaturgiei Româneşti, care se va desfăşura în luna septembrie. Vor fi oferite trei premii în bani. De asemenea, Premiul Yorick Pentru Cea Mai Bună Piesă a Anului va consta într-un spectacol-lectură şi în publicarea textului în volum.
Autorii sunt aşteptaţi să trimită piesele de pe o adresă de e-mail fictivă, până la data de 31 august, la adresa monica.andronescu@nemira.ro într-un exemplar nesemnat, cu un motto scurt pe pagina de titlu, care va servi apoi drept element de identificare a autorului.
Nu se pot înscrie la concurs dramatizări, piese publicate sau reprezentate.
Juriul va anunţa piesa câştigătoare pe 15 septembrie 2015.
Anul trecut la concurs s-au înscris peste 70 de manuscrise, iar piesa câştigătoare a fost cea cu titlul  „Morcovii sunt întotdeauna opţionali”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO