Ziarul de Duminică

Culori în familie/ de Ziarul de duminică

galerie foto

galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

03.07.2014, 23:47 124

Duminică 6 iulie, ora 11, Centrul Cultural Mihai Eminescu îşi redeschide activitatea în spaţiile proaspăt renovate, cu un spectacol de sunet şi culoare. Spectacolul este susţinut de tinerii artişti ai grupului MiniPiano (5-16 ani), condus de lector universitar Doina Profir.

Pe simeze va fi organizată o expoziţie de pictură intitulată „Culori în familie” care cuprinde lucrări semnate de trei pasionaţi de pictură: Maria Panait (6 ani), tatăl ei, Mugur Panait şi Cristina Ţurlea.

Mugur Panait, organizatorul evenimentului ne spune: „Tablourile pe care le-am reunit exprimă crâmpeie din viaţă. Suntem fascinaţi de culori şi încercăm să surprindem prin ele diversitatea şi frumuseţea a tot ce ne înconjoară, fie peisaje, fie case şi oameni. Culorile din tablourile noastre invită la veselie şi optimism. Vibraţia culorii a atras-o pe cea a muzicii, care umple spaţiile de armonia lucrărilor interpretate de talentaţii elevi ai grupului MiniPiano, cei care organizează de două ori pe an concerte publice.”

Top of Form

Centrul Cultural „Mihai Eminescu” unde se desfăşoară evenimentul este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2. Temeliile i-au fos puse în anul 1939 de Fundaţia Culturală Regală „Principele Carol”. Dupa abdicarea Regelui Mihai I, Căminul Cultural a trecut în proprietatea statului, sub denumirea de Căminul Cultural „Mihai Eminescu”, pentru ca, în anul 1955, să îşi schimbe numele în „Casa de Cultură Mihai Eminescu”. În toamna anului 2002, instituţia îşi schimbă din nou numele - Centrul Cultural „Mihai Eminescu”.Bottom of Form Sediul actual este în Parcul Naţional Lia Manoliu, aproape de Arena Naţională. Este un spaţiu amplu, dotat cu un amfiteatru în aer liber cu cca 3.000 de locuri, sală interioară de expozitii şi o bibliotecă în aer liber.

În imagini – lucrări semnate de Mugur Panait, Maria Panait şi Cristina Ţurlea

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO