Ziarul de Duminică

Culori şi culoare sub penelul unui arhitect/ de Stelian Ţurlea

Sfârşit de vară
25.11.2010, 23:54 155

Arhitectul Cristina Ţurlea deschide, pe 3 decembrie 2010,înSala Octav Doicescu, Calea Victoriei nr. 126, primasa expoziţie de pictură, intitulată "Culori şi culoare"."Sunt fascinată de culori. Uimită de a lor mişcare. Viudialog, năstruşnic joc şi o continuă provocare. Culorile mă atragpe culoare pline de senzaţii. Şi atunci pornesc…"

Expoziţia cuprinde aproximativ 50 de lucrări - uleiuri pepânză ori carton, acrylic pe pânză ori carton - înfăţişând peisaje,flori, naturi moarte şi artă abstractă. Picturile sunt reproduseîntr-un mic album de prezentare în care sunt însoţite de câte unvers din mari poeţi români. Sunt lucrări în general de dimensiunimici sau medii ce reuşesc să surprindă un moment al zilei, o anumelumină în care culorile prind viaţă şi palpită. Lumina pare a fiesenţială în aceste picturi.

Cristina Gabriela Ţurlea este licenţiată în arhitectură şiurbanism la Universitatea "Ion Mincu" (1990) şi în dreptadministrativ (2003) la Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir",a urmat cursuri de specializare la Bucureşti şi Rotterdam. Din 1990lucrat ca arhitect în cadrul mai multor firme, iar din 2005, încadrul Băncii Naţionale a României. Este doctor în arhitectură şi apublicat volumele "Arhitectura şi spaţiile publice" şi "Cronicarestaurării Palatului vechi al B.N.R.", ambele la EdituraCadmos.

Expoziţia "Culori şi culoare" va fi deschisă până la 12decembrie, inclusiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO