Ziarul de Duminică

Despre copii/ de Ziarul de duminică

Despre copii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

24.03.2016, 23:45 78

Două cărţi importante despre cum să tratăm copiii au apărut la începutul acestui an la Editura Litera.

 

Erica Reid

Cum să creşti un copil sănătos

Recomandările experţilor pentru o dezvoltare fizică şi mentală armonioasă

Editura Litera

Traducere din engleză de Dragoş Roşca. Prefaţă de dr. Holly L. Phillips, cuvânt înainte de Jennifer Lopez.

V-aţi săturat de numeroasele vizite la medic cu copilul şi să îi daţi medicamente cu pumnul? Micuţul dumneavoastră are o alergie sau astm şi vreţi să vă asiguraţi că e ferit de factorii declanşatori, fie că se află acasă, la şcoală sau într-o călătorie?

Pornind de la experienţa proprie, autoarea vă arată cum să vă hrăniţi şi îngrijiţi copiii cu alergii sau astm, de la schimbarea dietei la „detoxifierea“ casei, ce măsuri preventive puteţi lua la şcoală şi în călătorii, dar şi cum să îi creşteţi pe copii în spiritul respectului, al responsabilităţii şi al disciplinei.

Cartea include sfaturi de la experţi de top – medici şi specialişti în diverse domenii – oferind o abordare integrativă în ce priveşte creşterea unui copil sănătos atât la minte, cât şi la trup.

Tim Seldin

Metoda Montessori

Cum să creşti un copil extraordinar

De la naştere până la şase ani

Editura Litera

Traducere din limba engleză de Laura Frunză.

Metoda Montessori este o metodă pedagogică urmată de personalităţi precum Barack Obama, membrii familiei regale britanice, Graham Bell, Gabriel García Márquez, fondatorii Google Sergey Brin şi Larry Page. Ea implică activităţi creative care stimulează creierul copiilor, pentru a deveni adulţi independenţi, încrezători în sine şi încununaţi de succes, fericiţi şi împliniţi. 

Un sistem testat în ultimii o sută de ani, prin care copiii învaţă regulile de igienă, bunele maniere, cum să interacţioneze cu mediul înconjurător, cum să se îmbrace, să scrie litere, să calculeze sume, pentru a dobândi un tipar pe viaţă de obiceiuri sănătoase, autodisciplină şi responsabilitate.

Autorul este preşedintele Fundaţiei Montessori şi al Consiliului Internaţional Montessori.

Metoda de educaţie Montessori a fost iniţiată de italianca Maria Montessori acum mai bine de o sută de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO