Ziarul de Duminică

Despre o colaborare necesară/ de Ziarul de duminică

Despre o colaborare necesară/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

12.02.2015, 23:52 79

Gabriela-Cornelia Horoşanu

NATO-EU

A Smarter Collaboration

Editura Tritonic

Volumul cuprinde o abordare complexă a strategiei de planificare a capabilităţilor pentru noi tipuri de misiuni, prin explorarea noilor tipuri de ameninţări la adresa securităţii şi a noilor politici în domeniu. De asemenea, pe baza studiilor de caz ale misiunilor NATO şi UE din Kosovo şi Afganistan, se identifică bune practici, erori de planificare, precum şi proceduri de colaborare între cele două organizaţii. Scenariile şi soluţiile propuse pentru optimizarea planificării capabilităţilor reflectă experienţa acumulată de autoare în perioada în care a activat la Cartierul General al NATO, în calitate de consultant în Divizia de Provocări Emergente la adresa Securităţii.

Dr. Gabriela-Cornelia Horoşanu este expert în relaţii internaţionale – cu un doctorat în domeniul planificării capabilităţilor pentru noi tipuri de misiuni, în managementul organizaţiilor – cu un master în specificul organizaţiilor teroriste, în inginerie de sistem, inteligenţă artificială şi histopatologie, cu experienţă în cercetare aplicată în domeniile menţionate. Acumulând experienţă în organizaţii internaţionale, precum NATO, s-a întors în România pentru a aplica expertiza obţinută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO