Ziarul de Duminică

„Dezgheţul” polarului românesc în Belgia/ de Ziarul de duminică. GALERIE FOTO

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

21.03.2014, 00:00 117

Timp de trei zile (12-14 martie), scriitorul George Arion a fost prezent la Bruxelles cu ocazia lansării romanului său Nesfârşita zi de ieri, apărut la editura franco-belgiană Genese Edition sub titlul Cible royale.

Autorul a avut întâlniri cu cititorii la librăria Europa Nova şi la librăria La Licorne.

Alain Berenboom, un important scriitor belgian contemporan, i-a introdus pe cei prezenţi în atmosfera acestei cărţi, remarcându-i actualitatea în contextul evenimentelor pe care le cunoaşte Europa în clipa de faţă.

Publicul, format din pasionaţi ai polarului (astfel e numit romanul poliţist în spaţiul francofon), a pus autorului numeroase întrebări legate de situaţia romanului poliţist în România şi de noutatea pe care o aduce într-un gen atât de înfloritor pe toate meridianele lumii.

Traducătorul cărţii, Sylvain Audet, şi directoarea Genese Edition, Danielle Nees, au avut intervenţii urmărite cu mult interes.

George Arion a fost invitat pentru a acorda interviuri în redacţia ziarului DH (La Derniere Heure, tiraj 83.000 exemplare), a revistei Wolvendael, în studiourile RTBF (Radio Television Belge Francophone). De asemenea, un dialog s-a purtat – de data asta în limba română – la Radio Arthis Brussels, care se adresează comunităţii româneşti din Belgia.

Despre romanul poliţist românesc a început să se audă în lume...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO