Ziarul de Duminică

Din nou despre Colecţia Nota Zece/ de Ziarul de duminică

Galerie foto

Galerie foto

Autor: Ziarul de Duminica

07.04.2016, 23:59 57

În urmă cu vreo doi ani, am scris pe larg despre Colecţia Nota 10 a Editurii Integral, un număr considerabil de cărţi de colorat pentru copii, foarte instructive. Adresate deopotrivă preşcolarilor şi elevilor din  clasa pregătitoare şi din ciclul primar, cele 10 cărticele din Colecţia Nota 10 propun un format original de învăţare în joacă. Folosite acasă, la grădiniţă sau la şcoală, cele 10 cărticele de activităţi compun un set complet de resurse educaţionale auxiliare programei şcolare, cu care concordă, oferind părinţilor şi educatorilor acele instrumente de concentrare a atenţiei şi energiilor micilor cititori către elementele de învăţare specifice preşcolarilor şi şcolarilor mici. Realizate de un colectiv de autori experimentaţi, lucrările prezintă, într-un cadru educaţional unitar, un conţinut atractiv deopotrivă prin grafică şi joc literar, oferind micilor cititori un mod plăcut şi instructiv de a-şi petrece timpul, jucându-se şi învăţând cu plăcere.

Revenim asupra câtorva titluri foarte căutate şi reeditate.

 

Abecedar în versuri. Carte de colorat – Ediţia a IV-a revizuită. Versuri de Costel Postolache, desene de Răzvan Bucur, Literele alfabetului sunt învăţate în joacă, pe nesimţite, prin poezii simple, agreabile, în care cuvintele relevante sunt subliniate în text. În acelaşi timp, copiii sunt invitaţi să îşi fixeze cunoştinţele prin activităţi de colorare, conturare a desenelor şi de scriere a literelor învăţate, pe grila de practică.

De la elementele cele mai simple – formă, culoare, însemne elementare –, la tabla înmulţirii şi reguli gramaticale, toate sunt prezentate în versuri jucăuşe, uşor de reţinut deopotrivă pentru copii şi educatori.

Gramatica în versuri. Carte de colorat. Ediţia a II-a revizuită. Versuri de Costel Postolache, desene de Răzvan Bucur. Ortogramele sunt învăţate în joacă, pe nesimţite, prin poezii simple, agreabile, în care cuvintele relevante sunt subliniate în text. În acelaşi timp, copiii sunt invitaţi să îşi fixeze cunoştinţele prin activităţi de colorare şi conturare a desenelor. A doua parte a cărţii este dedicată unor elemente de morfolologie şi sintaxă, a căror învăţare este facilitată de exerciţii vesele de memorare, poezii dedicate elementelor de gramatică învăţate.

De la elementele cele mai simple – formă, culoare, însemne elementare –, la tabla înmulţirii şi reguli gramaticale, toate sunt prezentate în versuri jucăuşe, uşor de reţinut deopotrivă pentru copii şi educatori.

Meşter mare la culoare. Ediţia a II-a revizuită. Versuri de Costel Postolache, desene de Roxana Romanciuc. Cunoştinţe specifice educaţiei plastice sunt învăţate în joacă, pe nesimţite, prin poezii simple, agreabile, în care cuvintele relevante sunt subliniate în text. În acelaşi timp, copiii sunt invitaţi să îşi fixeze cunoştinţele prin activităţi de colorare şi conturare a desenelor.

Pietonul mic şi voinic. Carte de colorat. Versuri de Costel Postolache, desene de Roxana Romanciuc. Cunoştinţele specifice circulaţiei pe drumurile publice, adaptate la nivelul de înţelegere a copiilor, sunt învăţate în joacă, pe nesimţite, prin poezii simple, agreabile, în care cuvintele relevante sunt subliniate în text. În acelaşi timp, copiii sunt invitaţi să îşi fixeze cunoştinţele prin activităţi de colorare şi conturare a desenelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO