Ziarul de Duminică

Două romane de debut pentru adolescenţi/ de Ziarul de duminică

Două romane de debut pentru adolescenţi/ de Ziarul de...

Autor: Ziarul de Duminica

18.02.2016, 23:53 73

Mary Elizabeth Summer Crede-mă, te mint! Editura RAO

O poveste captivantă, un thriller adolescentin. Volumul se adresează tinerilor pasionaţi de romanele poliţiste neconvenţionale, a căror acţiune – dinamică – este plasată în contemporaneitate.

Julep Dupree minte foarte des. Nu se bazează pe banii primiţi de la tatăl ei, ci se descurcă singură, păcălindu-şi colegii de şcoală şi încercând să ia note cât mai bune. Într-o zi, tatăl dispare, iar tânăra îşi vede distruse planurile de a studia la universitate. Singura soluţie este să pornească în căutarea tatălui său, cu ajutorul lui Tyler Richland, un Făt-Frumos al liceului, şi al lui Sam, un hacker priceput la toate. Cei trei se vor trezi prinşi într-un adevărat labirint al minciunilor, ameninţaţi din toate părţile de asasini plătiţi, personaje dubioase şi secrete de familie.  

„Summer schiţează un personaj central puternic. Julep minte şi înşală cu atâta siguranţă de sine, încât cititorii o vor încuraja; totuşi, nu se dezice cu totul de moralitate. Un debut memorabil; sperăm să citim cât mai multe romane scrise de Mary Elizabeth Summer” – Kirkus Reviews

Mary Elizabeth Summer este scriitoare americană şi designer. Trăieşte în Portland, Oregon. Crede-mă, te mint! este primul ei roman. Îi place să scrie, cu umor, despre adolescenţi cu probleme care se dovedesc a fi, într-un final, eroii zilei. 

Michael Pitre 5-uri şi 25-uri. Editura RAO

Când un convoi militar se opreşte pentru a căuta în teren posibile bombe, rămâi în vehicul şi verifici cinci metri în fiecare direcţie. După ce zona e asigurată, ieşi din vehicul şi verifici încă douăzeci şi cinci de metri.

Cinciurile şi douăzeci şi cinciurile marchează viaţa puşcaşilor marini din plutonul care repară drumurile în timpul războiului din Irak, pentru a asigura trecerea în siguranţă a civililor şi a personalului militar.

La întoarcerea acasă, locotenentul Donovan, doctorul Pleasant şi interpretul irakian Kateb îşi caută locul într-o lume care nu-i mai recunoaşte.

„Un roman captivant şi decisiv” – Booklist

„Un roman de debut cu picoarele pe pământ. Unul dintre cele mai bune romane despre războiul din Irak, 5-uri şi 25-uri oferă o relatare viscerală şi mişcătoare despre război şi despre urmările acestuia” – Robert Bausch, autor al cărţii On the  Way Home

Michael Pitre a absolvit Louisiana State University, de unde a obţinut o dublă licenţă, în istorie şi tehnica scrierii creative. S-a înrolat în Corpul Puşcaşilor Marini în 2002 şi a luptat de două ori în Irak, obţinând gradul de căpitan înainte de a se retrage din armată în 2010, pentru a obţine un MBA la Loyola University. Fives and Twenty Fives este primul său roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO