Ziarul de Duminică

EUROPAfest 2013/ de Ziarul de duminică

Din anul 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu.

Din anul 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu.

Autor: Ziarul de Duminica

03.05.2013, 00:07 133

Peste 300 muzicieni din 45 ţări şi muzică live - aceasta va fi EUROPAfest 2013, unul dintre cele mai reprezentative evenimente muzicale internaţionale realizate în Bucureşti, care se va desfăşura între 9 şi 25 mai. Cel mai puternic concurs de muzică clasică din regiune, sărbătoreşte în 2013 a XX-a editie. Iar Jeunesses International Music Competition 2013 se desfăşoară pentru pian şi înregistrează un numar record de muzicieni: 142 de pianişti / 40 de ţări.

Timp de două săptămâni, EUROPAfest 2013 va revitaliza scena muzicală a capitalei reunind la Bucureşti muzicieni din Europa, dar şi invitaţi speciali de pe alte continente. Prima zi este dedicată celebrarii Zilei Europei, un start în plină forţă cu momente de jazz, blues, pop şi muzică clasică. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Pentru zilele următoare, jmEvents propune concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de cunoscuţi muzicieni europeni, în spaţii de concert tradiţionale şi neconvenţionale.
Cea de-a şasea ediţie a Bucharest International Jazz Competition, manifestare singulară în peisajul jazz-ului profesionist din România, care, în 2012 a numarat în semifinală 25 trupe cu muzicieni din 24 ţări promite aceeaşi atmosferă - 100 % jazz & more. Concursul este secondat de organizarea de jam sessions şi workshopuri sub îndrumarea unor specialişti internaţionali.
Al doilea concurs sub umbrela EUROPAfest este Jeunesses International Music Competition, competiţie binecunoscută atât în ţară, cât şi la nivel international. La ediţia cu numarul 19, desfaşurată pentru vioară, 138 de violonişti din 38 de ţări îşi vor arăta talentul în faţa unui juriu internaţional de specialişti.

Între 20 şi 24 mai vor avea loc ateliere de jazz, pian, dar şi workshop-ul "Repetiţie generală", condus de Margareta Pâslaru. Un loc aparte îl ocupă Caffe Festival, un eveniment un care te deconectează de la rutina zilnică, venit în întâmpinarea celor ce vor sa redescopere plăcerea de a asculta muzică live într-un spaţiu neconvenţional. EUROPAfest 2013 se incheie pe 25 mai cu un eveniment care celebrează excelenţa muzicală, o seară în care vor fi anunţaţi şi câştigătorii celor două concursuri.

"Am creat EUROPAfest cu pasiune şi credinţa că putem reuşi. Încă de acum 20 de ani, am realizat performanţă. Am gândit tot ceea ce am făcut ca şi cum ne-am fi aflat pe oricare dintre marile scene ale lumii. Chiar dacă a fost greu, într-o societate în continuă schimbare, era singurul lucru pe care îl puteam face. Rezultatele n-au întârziat să apară, EUROPAfest devenind unul dintre cele mai apreciate festivaluri, atât în ţară, cât şi pe plan european. Un lucru este cert, EUROPAfest a creat o imagine pozitivă României", a declarat directorul festivalului, Luigi Gageos.

Din anul 2005, EUROPAfest se desfăşoară sub înaltul patronaj al principesei Margareta şi al principelui Radu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO