Ziarul de Duminică

EUROPAfest Summer Edition @ Sinaia. Concerte de vară/ de Ziarul de duminică

EUROPAfest Summer Edition @ Sinaia. Concerte de vară/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

03.07.2015, 00:07 140

După succesul înregistrat de ediţia numărul 22 a EUROPAfest – jazz / blues / pop / clasic, festival patronat de Casa Regală, desfăşurat în luna mai la Bucureşti şi Sibiu, jmEvents continuă seria evenimentelor la Sinaia cu EUROPAfest Summer Edition. Festivalul este organizat în parteneriat cu Primăria Sinaia, Castelul Peleş şi Hotel Mara. Concertele se mută aşadar în oraşul de la poalele Bucegilor, o destinaţie pitorească, de vacanţă, cu drumuri de piatră ce duc la Castel, cu poveşti cu regi şi regine şi peisaje idilice.

Cu titluri precum „Summer Concert at Castle”, „Jazz in the Park”, „Before Sunset”, „Classic in the Church”, „Summer Magic Dream”, „Gala EUROPAfest Summer Edition” organizatorii invită publicul larg între 16 şi 29 iulie să lase departe agitaţia oraşelor şi să intre în atmosfera magică creată la Castelul Peleş şi în alte spaţii cu tradiţie din Sinaia.

Artişti din Marea Britanie, SUA, Franţa, Germania, Africa de Sud, Irlanda, Spania, India, Noua Zeelandă, Cipru, Japonia, Belgia, Slovenia, Macedonia, Rusia şi România vor fermeca audienţa, oferind concerte extraordinare. Emoţie şi clipe de visare cu sonate, sonatine, tango-uri sau piese de jazz, care vor transforma o seară de vară obişnuită într-una de basm.

 

Agenda concertelor:

18 iulie / 18:00 / Summer Concert at Castle – Castelul Peleş

23 iulie / 19:00 / Jazz in the Park – Parcul Central

24 iulie / 19:00 / Summer Magic Dream – Caffe EUROPAfest

25 iulie / 19:00 / Before Sunset – Sala King’s Valley

26 iulie / 19:00 / Gala EUROPAfest Summer Edition – Bastion, Domeniul Regal

27 iulie / 19:00 / Classic in the Church – Biserica Catolică

 

Pe lângă concerte, EUROPAfest Summer Edition include şi ediţia a patra a Summer Music Academy Sinaia, un stagiu internaţional de pregătire instrumentală – vioară, violă, flaut, violoncel, la cele mai înalte standarde, adresat muzicienilor între 10 şi 30 de ani. Atelierele de lucru şi cursurile sunt conduse de artişti şi profesori de renume: Remus Azoiţei / Marea Britanie, prof. la Royal Academy of Music London, Pierre-Yves Artaud / Franţa, prof. la Conservatorul Naţional Superior din Paris şi Christina Bellu / Elveţia – Italia, prof. la Scuola Universitaria di Musica din Lugano şi Haute École de Musique din Lausanne.

De mai bine de 20 de ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Luigi Gageos, directorul EUROPAfest Summer Edition invită publicul larg să trăiască pentru câteva zile în prezentul etern al Sinaiei, pe acorduri muzicale, departe de agitaţia metropolelor, între 16 şi 29 iulie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO