Ziarul de Duminică

Fericirea e un act de voinţă/ de Ziarul de duminică

Fericirea e un act de voinţă/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

03.03.2016, 23:50 415

Gigi Ghinea

Cum m-am vindecat de nefericire

Sian Help

O carte care nu spune cititorilor cum să îşi schimbe viaţa, ci le oferă instrumentele necesare luării propriilor decizii pentru o viaţă mai bună. Prin puterea exemplului personal, autoarea insuflă curaj şi inspiraţie celor care parcurg paginile volumului Cum m-am vindecat nefericire; fie că este vorba despre ideea creării celor două caiete – unul în care să noteze în fiecare zi evenimentele pozitive şi unul în care să scrie despre problemele întâlnite –, fie că este vorba despre împărtăşirea propriei experienţe a drumului spre fericire, Gigi Ghinea se apropie de cititor şi îi demonstrează acestuia că puterea de schimbare şi puterea de a fi fericit se află în mâinile sale.

Decizia de a te vindeca e adeseori luată de unul singur, însă nimeni nu trebuie să se vindece singur, în cele din urmă. Vindecarea este mult mai profundă atunci când eşti martorul vindecării altora. Atunci când îşi privesc durerea în faţă, oamenii se simt egali. Atunci când durerea este recunoscută, oamenii învaţă să spună adevărul despre experienţa lor.”

Licenţiată în psihologie şi absolventă a unui masterat de psihoterapie analitică, Gigi Ghinea are o îndelungată experienţă în acest domeniu. S-a născut la Dej, a urmat facultatea de psihologie după 1990 şi acum are un cabinet privat în Bucureşti. „Mi-am petrecut ultimii 10 ani cu detaşare şi încântarea de a descoperi psihicul uman în toată complexitatea şi frumuseţea sa.”

Nefericirea poate fi vindecată? Există un set de reguli care ne pot ajuta să dobândim liniştea sufletească? Împărtăşindu-ne din propria experienţă de viaţă, autoarea ne dezvăluie metoda de vindecare pe care a descoperit-o în calitate de psiholog, dar şi de om obişnuit, aflat în căutarea echilibrului interior. Metoda lui Gigi Ghinea porneşte de la premisa că fericirea este un act de voinţă şi poate fi dobândită de oricine urmează câţiva paşi simpli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO