Ziarul de Duminică

Festivalul Naţional de Teatru de Improvizaţie/ de Diana Pârvulescu

Festivalul Naţional de Teatru de Improvizaţie/ de Diana...

Autor: Diana Pârvulescu

17.10.2014, 00:30 91

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru de Improvizaţie va aduce, în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie, pe scena bucureşteană spectacole în premieră în România, unde actorii vor juca în faţa publicului formate noi de improvizaţie.

Festivalul a început deja printr-un amplu turneu de spectacole în ţară, desfăşurate în perioada 9 - 13 octombrie. 16 trupe de improvizaţie au jucat în opt oraşe din România Campionatul de Teatru Sport, jurizat de un expert narativ, un expert tehnic şi un expert în divertisment - publicul. Cele mai bune trupe ale bătăliilor creative ce au avut loc în Galaţi, Baia Mare, Bucureşti, Oradea, Craiova, Iaşi, Târgovişte şi Târgu Mureş vor performa în faţa publicului bucureştean în etapele următoare de sferturi şi semifinale, în singurul festival ce reuneşte actori profesionişti ai teatrului de improvizaţie.

Teatrul Sport este o formă de teatru modern, un spectacol de improvizaţie adus în România de Vlad Massaci. Împreună cu actriţa şi profesoara de improvizaţie Mihaela Sîrbu, regizorul va juriza Finala Campionatului de Teatru Sport, spectacol programat în deschiderea Festivalului Naţional de Improvizaţie, pe 23 octombrie.

Cea de-a doua ediţie !MPRO aduce, în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie, pe scena teatrelor din Bucureşti, spectacole în premieră în România. Timp de zece zile, la Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Elisabeta şi Godot Cafe-Teatru, actorii vor juca în faţa publicului formate noi de improvizaţie, extrem de populare în ţări precum Statele Unite ale Americii, Canada şi Australia. În cele zece zile de eveniment, publicul va avea parte atât de spectacole de teatru de improvizaţie jucate pentru prima data în cadrul festivalului cât şi de ateliere, lansări de carte şi proiecţii de film ale improvizatorilor internaţionali.

La prima ediţie, !MPRO şi-a propus să aducă laolaltă trupele de improvizaţie din România, pentru a arăta publicului peisajul improvizaţiei aşa cum a fost el conturat de cei peste o sută de improvizatori români. Anul acesta !MPRO provoacă deopotrivă spectatorii şi comunitatea actorilor să descopere provocările teatrului de improvizaţie, un cameleon al artelor spectacolului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO