Ziarul de Duminică

Gala UNITER la Târgu Mureş/ de Ziarul de duminică

Gala UNITER la Târgu Mureş/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

25.04.2014, 00:22 170

Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din acest an va avea loc la Târgu Mureş, „a treia ieşire din Bucureşti”, după cum declara Ion Caramitru, preşedintele UNITER, după cea de la Sibiu, din 2007, cu prilejul Capitalei Culturale Europene, şi cea de la Iaşi, de anul trecut. „Suntem într-un oraş, într-un judeţ în care multiculturalitatea joacă un rol extrem de important, este un leagăn de cultură care s-a născut şi există aici şi care, în afara specificului local, are o deschidere europeană de mare anvergură. (...) Am învăţat că trebuie să ducem Gala în ţară şi bine facem, pentru că sunt locuri extraordinare care trebuie puse în valoare şi iată-ne la Târgu Mureş, pentru a treia oară ieşim din Bucureşti”, a spus Caramitru.

Gala Premiilor UNITER va fi organizată în acest an de UNITER, Consiliul Judeţean Mureş, Televiziunea Română şi Teatrul Naţional Târgu Mureş.

Premiile se acordă în fiecare an pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun scenograf, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar, critică teatrală, teatru radiofonic, teatru TV şi debut.

Există un prim juriu format din trei critici care bântuie în toată ţara, vede toate spectacolele propuse pentru această competiţie, apoi acestea vor preluate de al doilea juriu, care are în componenţă de data aceasta doi critici, un actor, un regizor şi un scenograf, pentru ca toate breslele meseriei noastre să fie reprezentate - a precizat preşedintele UNITER.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO