Ziarul de Duminică

George Arion premiat la Salon du livre des Balkans/ de Ziarul de duminică

George Arion premiat la Salon du livre des Balkans/ de...

Autor: Ziarul de Duminica

02.06.2016, 23:58 36

La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat la Paris, timp de două zile, le Salon du livre des Balkans, manifestare ajunsă la a şasea ediţie, sub deviza „Balcanii, altfel”. Este o manifestare culturală şi literară, singura consacrată în Franţa acestei părţi a Europei. Salonul reuneşte numeroşi editori francezi de literatură din ţările balcanice şi este sprijinit, încă de la lansare, de Centrul Naţional al Cărţii din Franţa. Este un prilej de confruntare a literaturii române şi a oamenilor de cultură români cu omologii lor din ţările balcanice, de observare a tendinţelor de pe pieţele de carte şi artistice, de a participa la dezbateri, cu intenţia precisă de a promova valorile din spaţiul cultural românesc.

Fondatorul acestui festival, Pascal Hamon, acordă, în fiecare an, o atenţie deosebită participării româneşti şi promovării oamenilor de cultură români, propunând în program dezbateri literare dedicate României şi culturii române. De altfel, România a fost ţara invitată de onoare şi a fost prezentă cu o secţiune specială „Cafeneaua literară‟, ai cărei protagonişti au fost Matei Vişniec şi Cristina Hermeziu, în calitate de moderator, alături de Jacques Baujart, autorul unui volum despre Panait Istrati.

La salon se acordă şi premii.

Anul acesta, Premiul publicului a fost obţinut de George Arion, pentru romanul „Cible royale”, apărut în 2014 la Genèse Edition (este vorba de traducerea romanului „Nesfârşita zi de ieri”).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO