Ziarul de Duminică

Hărmălaia patrioţilor de garsonieră. Despre decizia Simonei Halep de a nu participa la meciul Canada-România

Hărmălaia patrioţilor de garsonieră. Despre decizia...

Autor: Lucian Vasilescu

18.04.2015, 12:52 3304

Decizia Simonei Halep de a nu participa la meciul Canada-România, care se va desfăşura în Canada, pe 18 şi 19 aprilie, pentru a putea lua „startul” turneului de la Stuttgart, pe 20 aprilie, a stârnit oarece controverse. Românii cei mai verzi şi patrioţi patologici o acuză pe numărul 3 mondial WTA că a dezertat de sub drapel, că n-o preţuieşte şi n-o iubeşte îndeajuns pe draga ei de ţărişoară. Că e avidă de bani şi c-o doare-n bascheţi de valorile naţionale, de mândria de a fi român, de tot ce-i românesc nu piere şi de toate alea. Că n-are caracter.

Socoteala e simplă: patriot cu adevărat este cel care NU se prezintă la un meci de garsonieră, cu o mediatizare mai mult decât modestă, pentru a participa la o competiţie mult mai dură, mult mai importantă, mult mai mediatizată. Una e să fâlfâi din steagul României într-o pădure din Canada, alta e să-l faci să fluture, pe acelaşi drapel, la unul dintre cele mai importante turnee de tenis, cu o mediatizare pe măsură.

E şi o fotografie care ilustrează acest text: în ea se vede Simona Halep cu trofeul câştigat recent la Indian Wells şi se mai vede un steag cât tot orizontul. Pentru cei care nu recunosc culorile, este vorba despre steagul României, iar pentru cei care nu ştiu, fotografia a făcut înconjurul planetei. Halep a ales singură să se aşeze sub tricolor deşi poate că era mai fotogenic să se vadă palmierii din fundal. Fireşte, este gestul unui om lipsit de caracter, nu?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO